Plenkové vyrážce u miminek raději přecházejte. Stačí dodržovat několik pravidel

25.11.2019 | Děti a rodina

Jen málokterý rodič malého miminka neřešil problém jménem plenková vyrážka (neboli plenková dermatitida). Naštěstí je možné jej rychle vyřešit a také mu předcházet. Například používáním kvalitní a nedráždivé kosmetiky. Takovou je i česká značka Linteo, kterou vyzkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Věděli jste, že je dětská pokožka pětkrát tenčí než pokožka dospělého? Právě proto je náchylnější k podráždění. Vlhké, neprodyšné a znečištěné prostředí může vést k plenkové dermatitidě, jejíž projevy trápí každé druhé dítě nosící plenku. Jak u miminek předejít zapařenému zadečku?

Přebalit, ošetřit

Časté přebalování je základem správné péče o dětskou pokožku. Princip vzniku plenkové dermatitidy je totiž velice jednoduchý. V případě, že je dětská pokožka vystavena delší dobu tření o plenku v kombinaci s vlhkým prostředí, dochází k rozmnožení bakterií a poškození vnější vrstvy pokožky. Bez ohledu na typ plenky je třeba ji vyměnit alespoň sedmkrát denně, u novorozenců dokonce ještě častěji.

Přehnaná hygiena založená na používání nevhodných přípravků může mít stejné důsledky jako nedostatečná hygiena. Základem prevence před podrážděním je krátké omytí nebo osprchování pokožky čistou vodou. Pokud zrovna tuto možnost nemáte, můžete použít vlhčené ubrousky. Zvolte kvalitní, které jsou určeny přímo pro děti. Důležité je také důkladné osušení po koupeli. Nedostatečně vysušená pokožka totiž může být zdrojem dalších problémů. Při přebalování nechte pokožku chvíli provětrat bez plenky. Na suchý zadeček pak vždy naneste vhodný dětský krém.

Sázka na jistotu

Naše testerky měly příležitost se svými nejmenšími vyzkoušet produkty české značky Linteo, konkrétně vlhčené ubrousky Linteo Baby Pure and Fresh, dětský olej po koupeli Linteo Baby a ochranný krém na citlivou pokožku v oblasti plenek Linteo Baby. Jak se jim osvědčily?

Tyto výrobky naprosto doporučuji. Myslela jsem, že tato značka patří k těm obyčejným, ale opak je pravdou. Je to sázka na jistotu. Krásná jemná vůně teď provází jak mě, tak i mé dva malé syny. Mají krásnou a zdravou pokožku a člověk nemusí utratit horentní sumy,“ chválila testerka Molina.

Musím říct, že mně i malému sedla. Nejvíce jsem nadšená z vlhčených ubrousků, protože se netrhají a vlhké jsou tak akorát. Olej je také super, pokožka vydržela krásně vláčná až do druhého dne. V neposlední řadě se mně líbí i jemný design obalů,“ přidala se testerka witchie.

S vlhčenými ubrousky Linteo mám již zkušenosti a jsem s nimi spokojená. Nedráždí pokožku, dá se s nimi i odličovat pleť a na obalu oceňuji praktické zavírací okénko. Co se týče krému a oleje, byla to naše premiéra. Syn má často začervenalou pokožku zadečku. Příjemně mě překvapilo, že již po prvním namazání je pokožka lepší a po další aplikaci již nebylo po zčervenání ani památky. A olej? Na ty jsem náročná i já. Pokud mne olej štípe a pálí na mé atopické pokožce či mi zhorší ekzém, to nedávám ani dětem. A To u tohoto oleje nehrozí. Sice jsem cítila mravenčení, ovšem pokožka mi nezrudla, ba naopak. Suchá místa se krásně promazala a olej o ně pečoval. Výhodou také je, že se rychle vstřebává, takže děti mohu po namazání ihned obléct do pyžámek,“ vyzdvihla testerka Katka_Proch.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat