Komentáře k článku

zuza 27.11.2019

prosím opravit překlep "nacistické", to jako vážně?

Háňa 27.11.2019

Záleží přece hlavně na tom, v čem vyrůstá . Pokud v tom, že je od malička pro celou rodinu a široké příbuzenstvo veličenstvo dítě, kterému se všichni podřizují, své potřeby odsouvají na druhou, případně desátou kolej a jediné, co všichni stále řeší, jsou jeho potřeby, chtění a pohodlí. Nechají - li se jím navíc vydírat (křikem, dupáním, apod.), jistě, že vyroste v domnění, že zeměkoule se točí pro něho a ostatní nejsou důležití - jsou na světě jen proto, aby plnili jeho přání, "odháněli od něj mouchy" a vůbec, dělali mu poskoky. Lidí, co takto už vyrostli, přibývá už další generace a je jedno, jestli bylo v rodině jedno veličenstvo dítě, nebo třeba tři. Podstatné je děti sice milovat a podporovat, ale zároveň milovat a podporovat i sebe - svoje přání a potřeby a zachovat si vlastní důstojnost a hodnotu. Prostě obojí v rodině skloubit, ne vše a vždy podřizovat dětem.

Leopolda 26.11.2019

Já mám doma " jedináčka" a když prostíráme u stolu, automaticky prostře všem... Je mu 7let a jako první koho se ptá, kdo co si co dá na pití je v pořadí máma, táta a pak on sám!! Nezáleží na tom, kdo kolik má sourozenců, ale jak je vychovaný !! Já sama mám 4 sourozence....

aster Leopolda 26.11.2019

Přesně tak! Sebestředného lumpa je možné bez problému vychovat i když má několik sourozenců.

vera 25.11.2019

Když půjde skupina lidí na oběd, např. v menze, ten jedináček si vezme příbor jen pro sebe, čaj jen pro sebe. Není zvyklý starat se o druhé. I doma, když řeknu: budeme večeřet, tak ten jedináček si nachystá jen pro sebe - není to moje dítě. Pro většinu mladých je to normální, protože většina mladých párů má jen jedno dítě, jedináčka.

aster vera 26.11.2019

To ale platí i pro vaše vývody - jedináčka zřejmě nemáte a možná jím nejste, takže to neposoudíte. Znám spoustu nesnesitelných lidí, kteří mají sourozence.

aster 25.11.2019

Znám pár jedináčků, každý je jiný - normální, sebestředný, skvělý, nesnesitelný - ale taky znám hodně lidí, kteří jedináčci nejsou a přitom vykazují všechny znaky, které jsou obvykle přisuzovány jedináčkům. Záleží taky na výchově, na IQ a spoustě dalších věcí. Dneska "vědci" slavně dospěli k jakémusi názoru a zítra ten názor změní - "bo výzkum" - takováto tvrzení beru s rezervou.

Jura 25.11.2019

Cca ve stejné době došli američtí vědci k názoru že je ohromně zdravé a prospěšné pít vodu kontaminovanou radiací, ihned se toho chopilo několik výrobců aparátu co udělal z běžné vody vysoce radioaktivní. Následky si dnes každý domyslí, je o tom i dost drastický dokument. Ne ne vědci nemaj vždy pravdu.

aster Jura 25.11.2019

Tady tyto články mají jednoho společného jmenovatele, a to je "prestižní univerzita" a "prestižní" vědci, o kterých nikdy nikdo neslyšel. Jsem zvědavá a tak jsem si pár těch prestižních univerzit dohledala - ani jednou se nejedná o skutečně kvalitní univerzitu. Takže pseudovědci z těchto univerzit můžou hýkat o čem se jim zlíbí, ale váhu to mít nebude - ledaže by se náhodou trefili do pravdy, což se občas může stát i největšímu mamlasovi *16*

nea 25.11.2019

Záleží na výchově a ne na počtu dětí co z nich vyroste.

glady 25.11.2019

moje dcera je jedináček a je naprosto normální

vera glady 25.11.2019

Jistěže je "normální". Vy jiné dítě nemáte. A vidíte jenom ji.

xxkouckaxx 24.11.2019

já jsem jedináček a narcis rozhodně nejsem :-p

vera xxkouckaxx 25.11.2019

A víte to určitě?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat