Zimní dovolená na poslední chvíli. Na tohle byste neměli zapomenout

Otáleli jste s plánováním zimní dovolené a teď nevíte kam dřív skočit? Sepsali jsme pro vás několik nejdůležitějších záležitostí, které bude potřeba vyřídit a rozmyslet, než se kamkoli vydáte.

Včasná rezervace

První, nad čím byste se měli zamyslet, je bezpochyby výběr místa, do kterého vyrazíte. V polovině zimy už bývá obrovská část ubytovacích zařízení rezervovaná na měsíce dopředu, proto se nejdříve ujistěte, že je vámi vybrané ubytování dostupné. Obzvlášť, pokud se chystáte vyrazit ve větším počtu lidí. Cestování na vlastní pěst příliš nedoporučujeme, raději zajděte do cestovní kanceláře, kde mívají v záloze nabídky, které na internetu neseženete a také seznam dostupných možností ubytování

Co budeme dělat?

Nejen lokalita, ale také nabídka služeb v okolí ubytování je důležitým faktorem, na který byste se při výběru dovolené měli zaměřit. Jde především o volný čas, který budete trávit mimo sjezdovky. Pokud máte děti, hledejte sáňkařské nebo bobové dráhy, jízdy na nafukovacích kruzích, půjčovny sněžných skútrů nebo i možnost návštěvy blízkého aquaparku.

V závislosti na zkušenostech vašich ratolestí si také ověřte, zda se v místě nacházejí i odpovídající sjezdové dráhy, případně lyžařské školičky. Ani v hotelu není od věci si odpočinout jinak, než v posteli. Nabídka masáží nebo vířivky je skvělým doplněním dokonalé dovolené.  

Nahlášení volna

Jestliže máte vybraný termín i ubytování, je na čase nahlásit volno co nejdříve v práci. Jestliže je vás v zaměstnání více, kteří řeší dovolenou na poslední chvíli, mohlo by se stát, že vás někdo z kolegů předběhne. Doporučujeme neplatit zálohy za pobyt dříve, než budete mít požehnání od vašeho šéfa.

Kontrola výbavy

Nyní je na čase vytáhnout ze sklepa vše, co byste mohli na horách potřebovat. Lyže a další vybavení pečlivě zkontrolujte, nechte si seřídit vázání a ošetřit povrchy. Vyzkoušejte kombinézy a zimní oblečení, které případně vyměňte za nové. Ve většině lyžařských středisek se nacházejí servisy a půjčovny, takže není problém situaci vyřešit i na místě. Nabídka bývá ale v sezoně dost probraná, takže by se mohlo snadno stát, že na vás jednoduše nic nezbyde. Raději si vše zařiďte doma.

Cestovní pojištění

Pokud vyrážíte na dovolenou po vlastní ose, rozhodně nezapomeňte na cestovní pojištění, a to zejména, cestujete-li do zahraničí. Léčba bez pojistky se totiž za hranicemi našeho státu může vyšplhat do astronomických výšek. Dávejte si však pozor, kudy se na místě pohybujete. Pojistka se totiž často nevztahuje na úrazy, které vzniknou mimo vyznačené trasy. Doporučujeme také pojištění odpovědnosti, které poskytuje krytí v případě, že nedopatřením ublížíte cizí osobě. Zjistěte si také telefonní čísla na tísňové linky v okolí místa pobytu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat