Komentáře k článku

X 30.04.2020

Proč zase jen matky samoživitelky? Není to nuda? Otcové samoživitelé nejsou?!

Marcela X 11.06.2020

Matky samoživitelky. Jsem z vesnice a o páru samoživitelkách vím. Natahují pařáty na vyrovnávací dávky. Zatím si bydlí s milencem, ten podniká. Žijí si nadstandart a nikdo to z úřadu neprověřuje, zda je zabezpečena nebo ne. Je to samoživitelka , tak vybere na co má nárok a ještě ze sebe dělá chudinku. A v obchodě se chlubí, jakou měli luxusní zahraniční dovolenou. Ten nebo ta, kteří pobírají vyrovnávací dávky, by neměli mít možnost vycestovat do zahraničí na dovolenou. Jde to s daní nás všech, kdo poctivě pracuje.

Siraellen 29.04.2020

je to velmi nepříjemné

chlap Siraellen 29.04.2020

ty si tak blba, ty se vubec k nicemu nevyjadruj

ovace 29.04.2020

naštěstí se mě to netýká

helus 28.04.2020

Ženy samoživitelky to nikdy nemají lehké.

M. Dočkalová 28.04.2020

P.S. Omlouvám se - zdravím i singl tatínky - na ně jsem zapomněla...*5*

Petra 28.04.2020

Souhlas S Mirkem a paní Dočkalovou. Jsem 6 let samoživitelka a celou dobu to zvládám já i děti. Ošetřovné nyní není ve článku uváděných 60%, šle 80%, což je téměř 90% čistého příjmu, takže není důvod kňučet. Při dobré organizaci se dá domácí výuka 2 puberťáků zvládat, slečna občas pomůže s vařením, synek s prací na zahradě a ještě nám zbyde čas na oblíbené deskové hry. Takže si fakt nestěžuji. Možná je to tím, že jsem si nestěžovala sní v minulosti a místo skučení, jak se mám špatně, jsem se raději snažila něco dělat a situaci řešit a ne jen čekat s napřaženou rukou, až do ní něco spadne.

Mirek Petra 28.04.2020

To Petra...díky ,že nejsem sám.Ano je to o osobnosti rodiče.A rodič nemusí být osobnost,ale pak by asi neměl být rodič.

Mirek 28.04.2020

Jsem otec samoživitel s dětmi v péči//dva kluci//.Již šest let.Absolutně netuším,proč by se měl stát potažmo vláda starat o mě jako samoživitele či ženy jako samoživitelky.Zkrátka RODIČE!Pokud jste nezaměstnaní změňte to.Za ručičku Vás nikdo vodit nebude.A na ÚP Vám fakt nepomohou.Život jste vždy měli a máte ve svých rukou. Partnera jsme si všichni vybrali sami a dobrovolně.To že špatně je jen náš problém.To ,že jste pro své žabomyší války či svoji špatnou volbu partnera nedokázali udržet dětem rodinu je vina obou rodičů!Vždycky!Kdo tvrdí,že za to může ten druhý má zpravidla větší díl másla na hlavě a je jen větší pokrytec z rozvedeného páru.Pokud se jako rodiče/ač rozvedení/ nejste schopni postarat o své děti neměli jste si je pořizovat!Pokud nadáváte na svého-svojí ex byli jste to Vy kdo se dral druhému do rozkroku a teď tu naříkáte nad svým rozlitým mlékem.Když už jsme nedokázali dětem udržet celou rodinu,tak tu alspoň nenaříkejme,nedělejme ze sebe chudinky,nenatahujme pařátek ke státu a ostatním co se o své děti starají a koukejte se starat a být rodiči.Klidně jedním ale rodiči s velkým R.A né plačkami co si na svém zpackaném výběru partnera přihřívají polívčičku a dělají ze sebe chudinky.Pokud to ovšem chudinky nejsou.Pak chudáci děti.Takový vzor v nich udělá dokonalou destrukci osobnosti.Takže žádní samoživitelé a samoživitelky.RODIČE!A už se podle toho chovejte.Místo kňourání a škemrání.Buďte silní a buďte svým dětem vzorem!Protože pokud jim třeba už zůstal jen jeden rodič,ať mají důvod si vážit alspoň toho jednoho!

Vladimír Mirek 28.04.2020

Sám bych to lépe nenapsal, jsem rodič a mám v péči čtyři kluky.

Sirotek Vladimír 09.05.2020

Nic proti, ale zajímalo by mě, jak vnímáte vdovy a vdovce? Ti si taky blbě vybrali, když jim partner/ka zemřel/a?

Marcela Vladimír 11.06.2020

To je skutečná pravda. Výstižně a přesně. Jen toho využívají a zneužívají zároveň. Když se podíváte na samoživitelku, dlouhé nehty , umělé řasy, samá paráda. To není zdarma. Cigarety k tomu a kafíčko někde v parku. A pak že nejsou peníze. Ať se starají a hlavně pracují.

M. Dočkalová 28.04.2020

Zdravím, jsem matka samoživitelka a zatím to zvládáme - je potřeba si vše pořádně zorganizovat....hodně mi pomáhají sami děti - starší se stará o mladší atd...Práci jsem skombinovala s OČR, zbytečně neutrácím, jídlo nakupuji tak aby se nevyhazovalo...zdravím všechny singl matky a přeji hodně sil...*5*

nea 28.04.2020

zažila jsem si to

glady 28.04.2020

naopak si myslím, že samoživitelky to teď vůbec nemají jednoduché

Kitule 28.04.2020

Paní redaktorko, odkazuji na název článku. Víte, co znamená slovo TERNO? Znamená to výhru či dosažení úspěchu. Opravdu je nouzový stav pro samoživitelky výhra?

Trémon 28.04.2020

Má autor článku děti ? Zřejmě ne, jinak by nemohl vyplodit takovou hovadinu, že děti do 4 až 5 let nemají tolik otázek, vždyť se ptají pořád na něco a musí se počkat 10 let, než se zredukuje na co bude k jídlu a můžu jít ven. Jinak na neposkvrněné početí nevěřím a každé dítě má otce, který se na jeho výživě a výchově musí taky podílet, pokud je matka normální a nedělá naschvály.

aster Trémon 28.04.2020

Všechny děti mají pořád miliony otázek - i ty, co už mají přes 30...<3

michal 28.04.2020

Pokud nejste schopné uživit haranty-neměli jste si je pořizovat !!!! A když se vám nelíbilo,že mužský nosil prachy a vy se doma válely /ano-válely/ tak tady teď nebulte a nemějte vůči státu nataženou pazouru a státe-starej se o mě !!! Stát není dojná kráva ! Starejte se sami-jste přeci, jak stále řvete-"emancipované" !

aster michal 28.04.2020

Jste mamlas - na pořízení dětí je vždycky třeba dvou. To není o žádné emancipaci.

Jitka 28.04.2020

Proc by se tatínkové starali 24 hodin o své děti a rodině dávali skoro cely svůj příjem, kdyz daleko příjemnější trend je utrousit na dítě 2000 Kč měsíčně a dítě si vyzvedavat jako hračku 1x za 14 dnů.To přímo nahrává rozpadu vztahů.Je to jednoduchá a jasná volba.A potom je potřeba se ohánět omezováním práv otců, pokud by snad dítě nechtělo každých 14 dnů s ruksakem na zadíčkách a v dobre psychické pohodě s nadšením dojíždět k tatínkovi...Vždyť to je sen každého z nás v pátek po celotydenni výuce a krouzcich, v zimě do tmy a plískanice vyrážet z domova povinně na další štaci...Rodiče, kteří sami nechtějí slevit ze svého pohodlí,aby dětem vytvořili rodinu, udělají z děti cesťáky.A to pohodlí a pohodu raději odeprou dětem.A potom je třeba matku, která od děti neutekla, potahat po soudech, jestli ona naaahodou nepripravuje špatně dítě na odjezdy k tatínkovi, kdyz dítě nejeví z takového dětství dostatečné nadšeni!! Jen tak dal...Děti nám určitě jednou povypravi o krásném dětství...

Jura Jitka 28.04.2020

Tatínka vašeho dítěte vám nikdo nepřidělil, ale byla to vaše volba že? Chodil jsem se spoustou holek a jak došly k názoru že chtějí rodinu a děti byl rozchod, prý nejsem rodinný typ a tak podobně, vyslechl jsem si až absurdní důvody co je na mně špatně, další děj byl obvykle jak přes kopírák, velmi rychle našly "vhodného partnera rodinného typu" následovalo jedno dvě i třetí dítě (druhé a třetí obvykle tzv na záchranu vztahu) a rozchod-rozvod. Ta jedna co to se mnou zkusila je snad spokojená, alespoň si těch 7 let nestěžovala. Neberte to njak zle, jen poukazuju na to že začátek problému je potřeba hledat na začátku a ne na konci.

aster Jitka 28.04.2020

Vztah obvykle nerozbije dítě, ale ti dva, co si ho "pořídili". V dnešní době antikoncepce nemusí mít žádná žena dítě s někým, kdo má evidentně jiné plány - a neříkejte, že se to nedá poznat. Znám ze svého okolí případy, kdy se ženy chtěly vdát za určitého muže za každou cenu a myslely si, že si ho dítětem pojistí...nebo další, co si myslely, že dalším dítětem "oživí" vztah, odsouzený k zániku - obojí je pěkná blbost. A když už se stane, že selže ochrana, dítě je na cestě a chlap se cuká - je lepší ho nechat jít - svatba je v takovém případě nebetyčná hloupost - málokdy takový svazek vydrží a pak se to o to víc komplikuje. Další přírodní úkaz jsou ženy, které si "seženou" chlapa jen na otěhotnění, protože "strašně chtějí dítě" a pak zjistí, že to nedávají a chtějí po něm "odpovědnost"...Takže není samoživitelka jako samoživitelka - že to mají těžké všechny, o tom není pochyb.

Gabriela 27.04.2020

Jsem samoživitelka. Jedno dítě 7 let. Pracuji mám 17000 Kč. Nemám nárok na nic. Nepobiram žádné dávky. Ale od 12.3.2020 jsem doma na Očr a do teď mi nepřišla ani koruna.

Bojovnice 27.04.2020

Je to k pláči, jak stát mysli na lidi jako jsou matky samozivitelky nebo matky co mají stridavou péči. Mám týden syna s týden ne. V tydnu, kdy ho mám musím čerpat osetrovne a nebýt tak v práci nikdo pro to nemá pochopení. Bojím se, abych brzo nepřišla o práci a jako rodič, který nemá na nic nárok při střídavě péči se bojím. Může se už konečně vláda pozastavit o nad takovými lidmi a pomoci jim.

MIRIAM 27.04.2020

Mohl by se někdo z vlády konečně zabývat podporou matek a otců samoživitelů? Jsem samoživitelka, ozz a nezaměstnaná, protože pro nás není jednoduché najít práci i když máme zájem o jakoukoliv práci, tak nám ani na úp moc nikdo neporadí.Přeji všem samoživitelům v této koronavirové době at mají pevné nervy a hodně zdraví a at to společně zvládneme.

Petr 27.04.2020

A co tatínkové samoživitelé...?*1*

Vlasta H 27.04.2020

Ano, tak hlavně musí předávat děti tatínkovi, aby se kromě toho všeho bály ještě o své zdraví nebo zdraví svých blízkých...A musí k tomu být zneužíváno zájmu dětí, ony děti o druhého rodiče přijdou , když s ním místo 2x týdně 2 hodiny budou každý den hodinu na skypu a whats appu nebo 1x týdně půjdou na malou procházku...on jim sobecký tatínek ve spolupráci s právníky ještě musí vyhrožovat soudy...místo, aby pomohl...Ale jasně vše co se proti mamince dá použít to se použije...

otec Vlasta H 27.04.2020

kravo

Mira Vlasta H 28.04.2020

Ty jsi ale kráva !

Mirek Mira 28.04.2020

To Vlasta H-Mirek Nezlobte se na mě,nebudu vulgární,ale měla by jste zauvažovat o pomoci,ať již psychologické nebo psychiatrické.Dítě dát dočasně k otci,pokud na tom není psychycky ještě hůř jak Vy a něco se sebou udělat.Protože pokud je Vaše sdělení a reakce myšlena upřímně,tak by jste neměla dítě vychovávat vůbec a možná by Vám přesně jak sama píšete mohlo být občas svěřeno k elektronické komunikaci či na odpoledne na zmrzlinu.Je mi Vás líto i vašeho potomka.Snad jen kvůli němu by jste to mohla alspoň zkusit se léčit.Vaše lkaní jak vše je používáno proti Vám je za hranou poruchy speciálně se jedná o poruchu psychóza- je to závažné duševní onemocnění, které mění vztah nemocného k okolnímu světu (skutečnosti) a ovlivňuje jeho chování i vnímání.Hezký den a víc jak o psaní na servery se snažte o sebe hodně štěstí.Mirek

aster Mirek 28.04.2020

Pane, s vaším prvním příspěvkem by se dalo - až na pár věcí - souhlasit. Ovšem v tomto případě nevíme, čím si ta paní prošla - ne všichni "otcové" totiž mají svatozář a jsou případy, že by člověk zaplakal. Napsala tady jen, jak to ona vidí - je znechucená, bezmocná a asi neví, jak dál - ukázkové slohové cvičení to tedy není, ale to neznamená, že je magor. A ještě k vašemu prvnímu příspěvku - nejen ženy se "derou" někomu do rozkroku - velmi často jsou to muži, kteří se snaží někam "nacpat" bez ohledu na následky *6*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat