Vybíráme pejska do rodiny s dětmi

Při výběru domácího mazlíčka je třeba zohlednit nejen jeho rasu a s ní spojenou povahu, ale také velikost, nároky na pohyb a péči o plemeno, jako takové, v souvislosti s životním stylem rodiny. Jinými slovy, pokud jste aktivní a rádi běháte nebo jezdíte na kole, basset hound pro vás jistě nebude to pravé, přestože je jinak povahově naprosto zlatý.

Jak velký?

Velikost plemene záleží jak na vkusu majitele, tak především na velikosti bytu, ve kterém s vámi bude pejsek žít. Pokud jde o pejsky, jestliže jim nabídnete dostatek volného pohybu venku, většinou jim malé byty nevadí, ale problém by mohl nastat právě na straně majitele. Proto zvažte, zda na opravdu velkého pejska máte v domácnosti místo. Jestliže se zamýšlíte nad velikostí psa ve spojitosti s jeho povahou, můžeme vás ujistit, že velikost sama o sobě neurčuje, zda bude pes klidný nebo temperamentní. To je otázkou obecné povahy plemene a jeho výchovou.

Nároky na pohyb

Nároky na pohyb konkrétního plemene jsou otázkou preferencí vaší rodiny. Buďte realističtí ohledně svého životního stylu, a zvažte, zda můžete aktivnímu plemeni opravdu dostatek pohybu poskytnout. Pokud totiž nemůžete zajistit potřeby svého psa, nadměrné množství energie může vést k problémům s jeho chováním.

Seznamte se

Než se rozhodnete, že si pejska skutečně nastěhujete do své domácnosti, seznamte se s ním. Získáte tak představu o povaze zvířete a jeho ochotě s vámi komunikovat. Všímejte si, zda vás zvíře vítá nebo se stahuje do kouta, když vás vidí. Zda o vás jeví zájem, chce si hrát, je přítulné a nevadí mu přítomnost vašich dětí. Na návštěvu za pejskem by měli jet vždy všichni členové domácnosti, ve které bude pes žít. Simulujte situace, které by mohly nastat, a sledujte reakce zvířete. Sáhněte mu do misky, seberte mu hračku atp. To vám napoví, zda bude ochotný respektovat občasné zásahy malých dětí.

Nejlepší rodinná plemena

Mezi nejoblíbenější a nejvhodnější plemena k dětem jednoznačně patří zlatý retriever, labrador, irský setr, border kolie, francouzský buldoček, bígl, ale i třeba tolik obávaný bull teriér.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat