Trojkaři jsou nakonec v životě úspěšnější

Říkáte dětem, že se musí ve škole pořádně učit, aby něčeho v životě dosáhly? Tak na to zapomeňte! Takoví trojkaři jsou velmi často ti, kteří jsou nejúspěšnější.

Možná si to pamatujete ještě od svých rodičů, nebo už jste sami rodiči, kteří si dělají starosti se školními výsledky svých ratolestí. Ty ale mohou být naprosto neopodstatněné. Protože často jsou to právě žáci a studenti s průměrnými známkami, kteří jsou později neobyčejně úspěšní. A existuje pro to hned několik důvodů.

Dokážou vypilovat vlastní nedostatky

Nejde-li ve škole všechno hladce jako po másle, staví to mladého člověka do pozice, kdy je nucený hledat cesty, aby vlastní nedostatky nějak vykompenzoval. Často tak studenti získají schopnost „se z toho vykecat“ – ve škole to bude za tři, ale na pracovním poli se umění argumentace cení hodně vysoko.

Jdou si vlastní cestou

Vyšlapaná cesta je pro průměrné žáky plná překážek. A tak hledají cesty, ve kterých jsou úspěšnější. Jinými slovy denně posilují svoji kreativitu, která jim v pracovním životě umožní vidět jiné alternativy a třeba i lepší řešení.

Znají přání průměrného člověka

Protože trojkaři sami patří k průměru, vědí, co se takovým lidem líbí. Pokud se tedy dostanou do vedení firmy, vědí, čím většinu lidí a potenciálních zákazníků mohou získat.

Mají dobrý odhad

Kromě toho mají trojkaři velmi dobrý odhad. V běžných projektech se nesnaží o světové umění a nejde jim ani o perfekcionismus – ovšem díky tomu projekt vždy dokončí.

Neúspěch je nevyděsí

Kdo ve škole nemá vždy samé jedničky, naučí se s neúspěchem zacházet. Naučí se, že není konec světa, když něco neudělá na 100 procent. S neúspěchem se vyrovnají a soustředí se na další cíl.

Mají vysokou emoční inteligenci

Většina trojkařů nemá trojky proto, že by jim chyběla inteligence. Ale mnoho z nich raději tráví svůj čas jinými věcmi, které ale v ideálním případě mohou být dobré pro budoucí zaměstnání. Kdo je například místo učení raději s přáteli, rozvíjí svoji emoční inteligenci, která pro něj jako vedoucího pracovníka bude rozhodně velké plus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat