Děti narozené v lednu a únoru vydělávají v dospělosti větší peníze

Blíží se vám termín porodu? Můžete si gratulovat. Nebo spíš váš potomek! Podle vědců se z dětí rozených během prvního a druhého měsíce roku často stávají milionáři. Skutečně?!

Asi každý rodič si přeje, aby jeho ratolest byla chytrá a úspěšná. Lze tomu ale nějak pomoct? Jisté možnosti by tu byly. Třeba američtí vědci z prestižní Cornell University se na základě své studie domnívají, že vajíčka konzumovaná v těhotenství mohou navýšit IQ potomka. Poznatky jiného výzkumu, o nichž informuje magazín The Journal of Nutrition, zase sdělují, že podobné účinky má zvýšený příjem vitaminu D. Ovšem nemyslete si, hodně věcí ovlivňuje i samotné načasování početí.

Všechno souvisí se vším?

Zrovna nedávno se na britském serveru GoCompare, jehož specializací je porovnávání finančních služeb a produktů, objevila zajímavá teorie. Ta naráží na fakt, že se celých 25 procent miliardářů, milionářů a obecně nejbohatších lidí světa, jejichž seznam pravidelně zveřejňuje časopis Forbes, narodilo v lednu či únoru. Je to jen hodně zvláštní náhoda? Nebo je na prvních a nejchladnějších měsících roku opravdu něco kouzelného a mimořádného? Hádat můžete dvakrát.

Aura vůdčích osobností září jasnými barvami

„Děti ve znamení Vodnáře nebo Kozoroha bývají o něco starší než jejich spolužáci. Narodili se trochu dříve, takže jsou mnohem zralejší. Možná právě proto působí na okolí jako přirození vůdci,“ myslí si americký psycholog Bill Murphy, který se s výše zmíněnou teorií ztotožňuje, přičemž se opírá o poznatky jistého norského výzkumu. Co sdělují?

Táto, vychováváme ředitele nadnárodní korporace!

Experti z univerzity v Oslu došli prostřednictvím svého bádání k přesvědčení, že lednové a únorové děti mívají lepší školní výsledky a zpravidla dosahují vyššího vzdělání. Proto jsou prý předurčeni k tomu, aby působily ve vedoucích pozicích, od čehož se odvíjí i jejich finanční ohodnocení. Zní to moc hezky na to, aby to byla pravda? Možná. Ale víte, co se říká – na každém šprochu pravdy trochu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat