Známky toho, že si vaše dítě našlo nevhodného kamaráda

Děti jsou ovlivněné rodinným a školním prostředím, jejich osobnost i zkušenosti formují také kamarádi. Jak poznáte takového, který vašemu potomkovi škodí? Všímejte si hned několika znaků!

Každý rodič si pro své dítě přeje jen to nejlepší. To se týče i přátel. Jenže ne všechno v tomhle směru probíhá tak hladce. Někdy se prostě stane, že se ratolest seznámí s někým, kdo ho ovlivňuje pouze špatným způsobem. Jestli se tomu toužíte vyhnout, včas rozeznejte červené vlajky, na které psychologové upozorňují!

Má problémy s komunikací

Kamarád je zakřiknutý, občas nepozdraví. Vlastně běžná věc. U typu toxického přítele to obvykle chodí tak, že když na něj promluvíte, uhýbá očima, neodpovídá na otázky a nechce se s vámi do ničeho zapojit. V nejhorším případě vás ignoruje natolik, že si před vámi klidně zapne mobil nebo počítač a vy si přijdete jako vzduch. To signalizuje, že tohle dítko s dospělými nemá kladný vztah, nereaguje na ně a vinou osamělosti nebo frustrace utíká do virtuálního světa, ve kterém vlastně nabírá životní „moudrosti“. Ty pak předává jemu nejbližší osobě – vašemu dítěti.

Odmítá pozvání

Dcera nebo syn o něm (nebo o ní) neustále mluví. Až tak často, že kamaráda pozvete k vám domů. Jednou se vymluví na kroužek, podruhé na rodiče, potřetí odmítne pozvání kvůli lékaři/záchraně psa/ujetému autobusu/nemocné babičce a tak dále. I když se snažíte sebevíc, přítel k vám domů prostě nechce. Psychoterapeuti apelují, že toto chování může být signálem, že dítě se odmítá podrobit vašim pravidlům, neuznává autority, nechce být pod dozorem, nebo něco skrývá.

Posmívá se

Zlomí se v kolenou, když stará paní upadne na přechodu pro chodce, celé třídě povypráví, že Tomáš je tak chudý, že pořád dokola nosí stejné oblečení. Toxický přítel se posmívá slabším, poukazuje na jejich chyby, nedostatky a slabé chvilky, či si je rovnou vymýšlí, aby byl v očích jiných zajímavý. Vašemu dítěti tak dává špatný vzor, ukazuje mu, jak se k sobě lidé rozhodně chovat nemají.

Své rodiče považuje za outsidery

Všichni si někdy na svoje rodiče stěžují, to není nic neobvyklého. Na druhou stranu nevhodný přítel na mámě a tátovi nenechá nitku suchou, zesměšňuje je, pomlouvá a ponižuje. Často o nich hovoří tak, že pro něj nejsou dost dobří, nikdy pro něj nic neudělali a podobně. Pokud tohle uslyšíte, dávejte pozor. Toto dítě má problémy samo se sebou a dá se očekávat, že i vaše původně šťastné dítko jednoho krásného dne přijde domů s tím, že se mu nelíbíte.

Zdroje: smartparents.sg, tittleforparents.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat