Komentáře k článku

Vojtěch 16.03.2024

Spolehlivý čl. drží svůj image, takže nemůže být bezohledný a neslušný....

Vlasta B. 15.03.2024

kdo je ohleduplný, je i slušný a spolehlivý

Eva 15.03.2024

Stačí jedno - být slušný. Protože ten, kdo je slušný, je současně též zdvořilý, ohleduplný, spolehlivý, vstřícný a zodpovědný.

Maryna 14.03.2024

Dcery učí své děti, že mají zdravit. Učim je to i já- a proč ne ! Všechna čtyři vnoučata zdraví a nepřipadá jim to hloupé. Ani sedmnácti letý vnuk se nestydí pozdravit na ulici nebo v místnosti . . .

Věra 14.03.2024

Stát dal lidem moc velkou volnost a teť chtějí aby se vše vrátilo zpět. Bude to moc těžké, jsou naučeni jen dej a nic zato, my museli pracovat a vážit si každého, dnes se honí důchodci do práce a mladí chodí ve značkovém prádle, mají nejdražší telefony a poflakují se po městě. Pokud se nenaučí pracovat a slušnosti ipovinnosti tak to nikdy nebude.

Tomáš Věra 15.03.2024

A kdo je vychovával? Stát?

Anonym Věra 15.03.2024

Dobrý den ,stát přece nevychováva ,ale vy !Tady je za zodpovědnost -jedna z pěti věci pravidel.😄

Božena 14.03.2024

Přesně tak, rodiče neučí ničemu své děti. Jednou jsem nepozdravila venku a doma byl výprask, musela jsem od mala poprosit,poděkovat a pomáhat!! V naší ulici jde matka s 3mi dětmi a ani jedno nepozdraví včetně matky. Jen když se nadává na mládež. Rodiče za to mohou jaká je mládež z 90ti %určitě!!!! Do čekárny vejde chlap a také nepozdraví a kdo z ní odchází také nepozdraví. To je v Česku běžné. Lidi se stydí být slušné.

Venda 14.03.2024

Nikdo nemusí být věřící, ale stačí dodržovat desatero Božích přikázání a vše bude v pořádku!

Joe Venda 14.03.2024

Přesně

Blanča 14.03.2024

Když je člověk slušný, tak je zároveň i ohleduplný a spolehlivý.

stařec 14.03.2024

Nejde být slušný bez ohleduplnosti!!!

eva 14.03.2024

á slušnolidi ))) i slušne se dá vy.ebávat s lidmi. Ohleduplnost je mnohem důležitější

Aglaja 14.03.2024

Dneska je vse tohle spis spatna vlastnost. Dnes je treba vychtralost, vycuranost, sibeckost, bezohlednost… S vlastnostmi, ltere popisuje budou dnes za chudaka, ktereho budou nazyva hlupakem a sockoi bohuzel

Ajša 14.03.2024

Jaká matka taká Katka ... :)

Surcuf 14.03.2024

Pořád platí a vždycky platit bude, že dítě je odrazem svých rodičů a záleží na výchově v rodině a na příkladech v rodině....

Soňa Beránková Surcuf 14.03.2024

Rozhodně nesouhlasím

Petr 14.03.2024

Rodiče mi těchto pět pravidel vštípili docela slušně pod kůži..bohužel nehodí se do dnešní doby, takže se považuji za špatně vychovaného 🤷

jan 14.03.2024

Bohužel tyto vyjmenované věci nemá velká část dnešních rodičův Čechách - tak jak to mají naučit vlastní děti, když to sami neumí?

Majkí 14.03.2024

Já ne - to oni? Jsem rodič a jsem zodpovědná za výchovu svých dětí. A je jedno, kdo sedí nahoře.

Jitka 13.03.2024

Jaká vláda takoví lidé a tím pádem i děti. Tím pádem vše bohužel stále horší a horší.

marcus Jitka 13.03.2024

ale přeci vláda nevychovává mé dítě...

Martin Jitka 14.03.2024

Máte pravdu. Když vládlo ANO, tak ti smradi vůbec neposlouchali, ale teď je to v poho.

Adam Jitka 14.03.2024

Jitka-Přesně,naprosto přesně! marcus-Mýlíte se pane. Zákony a jejich vymáhání má pod kontrolou vláda a politikové. Gauneři chránění a nepostižitelní(nedávné napadení mladíka-zlomená čelist)-zavřít na 20 let bez možnosti dřívějšího propuštění. Kolik dostane? Podmínku? A co ti, co rozkrádají naše peníze? Takže úmyslný bordel ve společnosti je zcela záměrný. Není žádný problém uzákonnit tvrdší tresty. Nechtějí. Skladba TV programů. Udělat z lidí tupé a agresivní stádo. Atd.

Antonín 13.03.2024

Nic jiného než souhlasit se nedá, ale aplikace těchto pravidel se do dnešní doby naprosto nehodí. Naopak, v dnešní době plné zla všeho druhu, které mohou děti vidět u nás pomalu na každém kroku a den co den se s ním potkávat se prosadí právě ti největší neřádi. Děti jsou všímavé a rychle se učí. O tom svědčí čím dál častější a brutálnější dětská kriminalita. Odpovědnost za toto nelze házet jen na rodiče, podílí se na tom v hojné míře také škola, televize, telefony a především počítače. Dříve byla lidská slušnost deviza, dnes je to koule na noze a navíc označení slaboch, hlupák, nebo blázen. Podívejte, kolik lidí si dnes přeje válku, mrkněte na Seznam. cz a uvidíte, kolik je tam řízené mezilidské nenávisti a jak jsou tam označováni ti, co si přejí mír na planetě a nebojí se to říci nahlas. Na změnu v této oblasti nevěřím. Naopak, tento stav se bude s ohledem na stále tiskem a sdělovacími prostředky stupňovanou občanskou vzájemnou nenávist přiostřovat až nějakého násilného občanského konfliktu. Nevěřím, že by kterýkoliv rodič nechtěl mít slušné a vzdělané dítě, ale s ohledem na to, v jaké době dnes žijeme to mnohdy není možné ani při té nejlepší vůli.

Ryška Antonín 13.03.2024

Antoníne, tak máme nechat děti být, aby z nich vyrostli hulváti, nevychovaní spratci? My jsme s manželkou dbali na výchovu, abychom se nemuseli za své děti stydět. Naopak se styděli mnozí starší, když syn něco chtěl koupit a poprosil. Tak nějaká paní se na nás utrhla, že chudák dítě musí prosit i jídlo. Nešlo o jídlo, ale chtěl koupit vajíčka Kinder Surprise. Tak to není jako běžná potravina. Tak poprosil, je na tom něco špatného? Dnes jsou děti velké a nemuseli nikdy používat vulgaritu, bezohlednost. Vaše věta, ta poslední je hloupost.

Caro Antonín 14.03.2024

souhlasím s Antonínem. Naše děti jsme vychovali slušně, pak jsou sklamané, když jsou ostatní bezohlední, jiné děti neví co je to něco slíbit a dodržet, o zdravení už ani nemluvím....na komunikaci mají telefony a zásadně nesledují ani provoz při přecházení....jen si říkám při dnešní situaci a snaze mladé opět verbovat jestli jim ty mobily a iluze o "20 životech" ve hrách vymění za zbraně jak to asi dopadne....

Surcuf Antonín 14.03.2024

Škola, telefony,počítače......a kdo vládne nad tím vším? Že by zase rodič? Tohle je jen výmluva.

zdenek kulhanek 13.03.2024

začina to zdravenim hned si udělam obrazek

Háňa 13.03.2024

Nojo, jenomže tohle už je generace, která se to nemá od koho naučit, protože jejich rodiče vyrostli v tehdy moderním kultu dítěte a babičky do výchovy nemqjí co mluvit, ty mohpu jen hlídat a finančně podporovat.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat