Děti a sluníčko: Víte, jak je chránit?

Dětská pokožka je na sluneční záření mnohem citlivější než pokožka dospělého člověka. Dětská kůže je tenčí a pigmentace není vyzrálá.

Děti do jednoho roku bychom přitom přímému slunci neměli vystavovat vůbec. Pozor musíme dávat i na odrazy slunečních paprsků od bílých ploch domovních zdí, písku a vody.

Děti vždy chráníme před slunečním zářením oděvem (nejlépe s dlouhými rukávy), pokrývkou hlavy a slunečními brýlemi. U kojenců do šesti měsíců navíc není vhodné používat ani jakékoliv opalovací prostředky – jejich pokožka je totiž nedokáže vstřebat.

Kojencům navíc hrozí také snadné přehřátí, protože ještě nemají tak výkonné potní žlázy. Důležité je zároveň dbát na dostatečný pitný režim dětí, který se liší podle váhy dítěte. Mezi tekutiny přitom řadíme také ovoce nebo např. řídkou polévku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat