Těhotné maminky mohou až tři šálky rozpustné kávy denně

Pití velkého množství na kofein bohaté kávy snižuje šanci na početí a zvyšuje riziko potratu v raných fázích těhotenství.

Podle australského úřadu pro Standardy potravin ale mohou kávu pít těhotné ženy, pokud dodržují bezpečná množství. Tím se myslí jedno malé espreso či latté denně, případně až tři šálky rozpustné kávy denně.

„Zatímco velké dávky kofeinu podle všeho nezpůsobují porodní defekty, pití velkého množství kofeinu může zhoršovat šanci na početí a může zvyšovat riziko potratu či porodu dítěte s nízkou porodní váhou,“ uvádí státní úřad ve své zprávě.

Australský úřad také vydal prohlášení k užívání kyseliny listové během těhotenství. „Zdravotničtí profesionálové doporučují užívání přípravku s obsahem 400 mikrogramů kyseliny listové každý den asi měsíc před početím a první tři měsíce těhotenství, aby se u dítěte snížilo riziko poškození míchy jako například rozštěp páteře,“ uvádí dále australský úřad pro Standardy potravin.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:14
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:49
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat