Prázdninová pravidla pro vaše děti, která by měly dodržovat

Prázdniny jsou za dveřmi, a tak není od věci připomenout svým dítkům, že i když je čekají 2 měsíce bez školní docházky, nejsou před nimi jen týdny naprosté volnosti bez jakýchkoli pravidel.

A která že pravidla by měli vaši potomci dodržovat během letních prázdnin?

Škola skončila, učení ne

Nemusíte nutit děti, aby trávily prázdniny nad učebnicemi. Ale občas se vyplatí přesvědčit se, že nezapomněly číst nebo psát. A tak občas nějaké to učení do prázdnin propašujte.

Hodina na tabletu (počítači apod.), hodina venku

Zatímco my jsme jako děti ráno vyběhli ven a až do večera o nás rodiče nevěděli, naši potomci si prázdniny představují nejspíš jako příležitost prosedět den u her na počítači či tabletu. A tak jim dejte podmínku – že stejný čas, jaký stráví hraním, stráví s vámi nebo kamarády na čerstvém vzduchu.

Knížky jsou zábava

Tedy ne že byste museli nutit dítě, které ke knihám chová bytostný odpor, číst, ale zkuste jim ukázat, že knihy jsou vlastně skvělí kámoši. Když ne ty se spoustou písmenek, tak ty s obrázky určitě. Navíc dnes existuje i spousta interaktivních knih, které si vaše dítě zamiluje.

Jsi doma, já ne – můžeš pomáhat

Tohle je spíš pro větší děti, které nemají na prázdniny žádný konkrétní program a jsou doma. Nebojte se je zapojit do některých domácích prací. Možná nebudou nadšené, ale není od věci jim připomenout, že mají i nějaké povinnosti.

Žádné ponocování

Jistě, když není škola, není nutné chodit spát úplně brzy, ale také to není důvod chodit do postele někdy po půlnoci a vstávat před polednem. I během prázdniny je dobré udržovat nějaký režim. Nejenže dítě úplně „nezvlčí“, ale bude se mu pak zase lépe zvykat na vstávání do školy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat