Prostreno.cz

Výhody konopného mléka ocení i ti, kdo nejsou vegetariáni

Konopné mléko je nabité vitaminy a minerály. Ačkoli jeho název může být trochu zavádějící, organické konopné mléko je naprosto legální, nemluvě o zdravé alternativě pro vegetariány. Jak ovlivní i vaše zdraví?

Velmi častá obava většiny lidí? „Konopné mléko určitě obsahuje chemické THC, které se vyskytuje v marihuaně.“ To je omyl. Tetrahydrocannabinol, tedy známá psychoaktivní látka, v konopném mléce přítomna není. Problém se nachází úplně někde jinde.

Výrobci konopného mléka musejí spoléhat na získání konopných semen od zemědělců z Kanady nebo Evropy, kde je růst rostlin konopí pro ropu nebo mléko naprosto legální. Takoví Američané tedy mají smůlu a podnikají všechno možné i nemožné, aby semínka získali. A rozhodně vědí, proč to dělají!

Zdravé přínosy organického konopného mléka

Organické konopné mléko je skvělou alternativou ke kravskému mléku, jenž mnozí jeho odpůrci považují za toxické. Prý posiluje imunitní systém, projasňuje pokožku, zpevňuje vlasy i nehty, pozitivně ovlivňuje zdraví srdce a zvyšuje duševní kapacitu. V každém šálku se přitom nachází omega-3 mastné kyseliny, vitaminy A, E, B12 a D, esenciální aminokyseliny, vápník, hořčík, draslík, riboflavin a další. Zaujal vás tenhle zajímavý výčet? Pak si vyrobte vlastní konopné mléko!

Rauš se nekoná. To ostatní však ano

Stačí v mixéru zkombinovat vodu a konopná semena (na 1 šálek semínek připadne asi pět až šest šálků vody). Mixér zapněte na dvě až tři minuty – záleží, o jakou konzistenci usilujete. Má-li mléko připomínat klasické kravské odtučněné z obchodu, mixujte kratší dobu a přidejte více vody. Někteří mléko ještě cedí a zbavují se tak větších částí semen, jiným „zbytky“ nevadí. Záleží na každém. Mléko je každopádně možné podle libosti dochutit medem, organickou vanilkou nebo třeba sirupem z agáve. Pokud semínka odstraníte, dají se zužitkovat ve formě pleťové masky nebo zahradního kompostu.

Jak dlouho mléko skladovat?

Hotové mléko vydrží v ledničce tři dny, pokud odpočívá v utěsněné skleněné nádobě. (Před každým použitím by se mělo dobře protřepat.) Udává se, že je to vhodný zástupce bílkovinového zdroje pro rodiče a dospělé. Neobsahuje cukr, cholesterol a ani lepek, což z něj činí vhodnou potravinu pro lidi netolerující laktózu. Esenciální mastné kyseliny, vitaminy a živiny obsažené v organickém konopném mléce poskytují širokou škálu přínosů pro zdraví. Chcete něco takového využít?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat