Komentáře k článku

Jarmil 14.09.2021

Jaké máte zkušenosti se skladováním v Paneláku mimo u vedených příkladů dDěkuji

Lída 15.07.2020

suším ho, nakládám do soli tak vyzkouším mrazit díky za radu

Evžen 06.07.2020

Mám ho ve špajzu v mikrotenovém pytliku se šlupkama které tam nechávám po oloupání stroužků.

Aglo 06.07.2020

Vy všichni, co tady píšete o tom, že česnek usušíte a vydrží do nové sklizně - takhle jsem to dělala cca 50 let a vždy v pohodě. Bohužel, v posledních letech se mi zde objevil vlnovník (o co jde - pro neinformované - zjistíte na stránkách p. Ing. Kozáka, našeho šlechtitele a prodejce sadby) a ten mi v minulé sezoně zlikvidoval dokonce i uskladněnou odrůdu Benátčan, která vůči němu dosud byla odolná. Vystřídala jsem několik míst pro uskladnění, ale ta potvora si česnek vždy najde. Budu tedy muset přistoupit také k nějaké konzervaci dle místních rad, i když je mi to proti srsti, protože ten nekonzervovaný (ale zachovalý) nemá konkurenci. Ví někdo jak vyzrát na vlnovníka?

Josef Aglo 07.07.2020

Mám stejné zkušenosti s vlnovníkem jako vy. Poslední moje zkušenost, uskladnit jako kytku ve váze (samozřejmě bez vody) a umístnit né na kucvhynskou linku ale do místnosti kde je relativní vlhkodt vzduchu do 50% a teplota do 10st. je to problém já to našel v předsíni. Česneku zdar

Dagmar 06.07.2020

Sušim

Dáša 05.07.2020

Česnek suším, ale pokud je ho hodně a hrozí, že začne klíčit, oloupu jednotlivé stroužky, vložím do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dám do mrazáku. Pak jen vytáhnu potřebný počet stroužků, opláchnu je teplou vodou a prakticky hned můžu lisovat. Aroma je možná trochu slabší než u čerstvého, ale pořád lepší, než česnek nechat ,,vyšuškat", nebo vykličit. A navíc ze sklenice neproniká pach ven, takže nenačichne obsah mrazáku.

Marie 05.07.2020

Česnek mám vlastní. Po sklizni ho opatrně očistim od hlíny. Nechám ve stínu a vzduchu proschnout pár dní. Dávám pod pergolu. Později ostříham fousy stvol zkrátím asi na 20cm, svazu po deseti do svátků a pověsim opět pod pergolu. Nechám dokud počasí dovolí. V zimě skladuji hlavičkami vzhůru jako kytici v chladu a tmě, ne v lednici. Pokud zustane tak brzy z jara nadrtim a smíchám se solí a pak vydrží v lednici i půl roku.

Luboš 05.07.2020

Danieli (8:08) Když sklidím česnek a je hodně od hlíny, klidně ho jemným rozstřikem hadicí očistím a nechám někde na zemi rozprostřený na suchém místě. Do večera obschne (jednou ho obrátím i na druhou stranu) a dám ho pak s ostříhanými kořínky do garáže sušit na pár dní (týden - 10 dní). Pak vážu copy, které zavěsím do vzdušné "špazky". Úroda vydrží do úplného spotřebování bez závad (když je ho dostatek, tak až do další úrody).

Daniel 05.07.2020

Kdo myje oplachuje česnek prosím vás? To jsem fakt ještě nikoho neviděl :D

Jirka Daniel 05.07.2020

Vytáhnu ze země, v kyblu s vodou omyju, ořežu kořeny, svážu do copu a vyvěsím v pergole. Na podzim přehodím na půdu a vydrží do další sklizně 😉. Sadim do záhonů většinou 4 druhý paličaku a 2 druhý nepaličáku cca 1100 ks.

Jarka 05.07.2020

Sušším a vydrží do dalsiho

Jitka 05.07.2020

Já dávám koupený česnek (celé paličky)do sklenice na polici- bez víčka...ne do lednice, tak vydrží dost dlouho..Poradila mi to prodavačka v obchodě...

BÁRA 04.07.2020

JÁ UCHOVÁVÁM ČESNEK VE SKLENICI TÍM ZPŮSOBEM ,JAKO KYTICI VE VÁZE ,SKLENICE POUŽÍVÁM VELKÉ OD OKUREK 3-5LITROVÉ, ČESNEK MUSÍ MÍT STOPKY ASI 20CM A PROSTĚ JE DÁM JAKO DO VÁZY KYTICI ,TAKŽE JSOU VE SKLENICI PONOŘENÉ ,NEVYKUKUJÍ VEN ,DĚLÁM TO SNAD 30 LET A JEŠTĚ TEĎ VYNDÁM KRÁSNÉ TVRDÉ HLAVIČKY A TY SKLENICE DÁM KLIDNĚ NAHORU NA LINKU ,NEBO V JÍDELNĚ NA NĚJAKÝ NÁBYTEK ,PROSTĚ VE VÝŠCE ,SAMA JSEM SE TOMU KDYSI DIVILA,ALE DAŘÍ SE MI HO TAKHLE UCHOVAT CO NEJDÉLE ,JAKO ČERSTVÝ, SAMO ,ŽE TO MŮJ NÁPAD NEBYL ,NĚKDE JSEM TO VYČETLA ,ALE JE JEDINEČNÝ.

Pepa BÁRA 06.07.2020

Nikdy jsem to do sklenice nedával , ale zkusím to - stopkami dolů . Jinak česnek dávám do kytic a věsím ve svazcích ve větratelné místnosti .

Alena Pepa 06.07.2020

Dobrý den, nemůžete poslat fotku?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat