Prostreno.cz

Lehká kuchyně s nízkokalorickými recepty

Kdo se chce stravovat lehce, nemusí se vzdát skvělé chuti. To dokazují naše recepty, které mají maximálně 450 kcal, ale přesto vás zasytí a chutnají báječně.

Zdravé a přitom chutné – tyhle recepty nepotřebují ani mnoho tuku, ani kalorií. Zato jsou plné čerstvé zeleniny, libového masa a nekalorických příloh.

Kuřecí rolky s paprikou

1 Kuřecí prsa rozpulte a rozklepejte paličkou s rovným povrchem. Osolte a opepřete a obložte tenkými plátky šunky a lístky šalvěje. Srolujte do rolády a konce spojte pomocí párátek.

2 Brambory, červenou a žlutou papriku nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. V pánvi rozehřejte olej a rolády osmahněte dohněda. Potom zalijte 100 ml vody, dejte do zapékací formy a pečte na 180 stupňů asi 10 minut.

3 Pánev omyjte, rozehřejte olej a asi 5 minut v něm smažte brambory. Potom přidejte papriky a cibuli, osolte, opepřete a přidejte ostrou papriku a trochu rajčatového pyré. Krátce vše orestujte. Zalijte 150 ml zeleninového vývaru a přikryté duste na mírném ohni asi 10 minut. Rolky po upečení nechte odpočívat.

4 Otrhejte lístky bazalky a nasekejte je, paprikovou přílohu eventuálně dochuťte a podávejte s rolkami posypané bazalkou.

Plněné lilky

1 Lilek rozkrojte a pomažte lehce olejem a osolte. Položte na plech a pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 25 minut.

2 Proso uvařte podle návodu a do vody přidejte rozmarýn a tymián.

3 Pórek a řapíkatý celer nakrájejte na kolečka, stroužek česneku nasekejte.

4 Opatrně vyndejte vnitřek lilku a nakrájejte, ale asi 1 cm u slupky ponechte. Orestujte česnek, pórek a celer a asi 8 minut poduste. Potom přidejte rozmarýn, tymián a nakrájený vnitřek lilku, osolte a opepřete. Vmíchejte proso a naplňte lilky.

5 K tomu si připravte omáčku. Nasekejte cibuli a česnek najemno a nechte na oleji zesklovatět. Zalijete 50 ml zeleninového vývaru, přidejte 1 plechovku rajčat a povařte. Přelijte omáčku do zapékací mísy a na ni položte lilky. Posypte parmazánem a pečte asi 25 minut.

Krémová květáková polévka

1 Nakrájejte cibuli a očistěte květák. Trochu květáku si nechte stranou, zbytek nakrájejte najemno. 100 g brambor nakrájejte na malé kostičky.

2 Cibuli orestujte na másle. Přidejte květák a brambory a krátce orestujte. Přidejte 750 ml zeleninového vývaru a 100 ml smetany. Povařte přikryté asi 20 minut.

3 Zbývající květák nakrájejte na plátky a osmahněte na másle a olivovém oleji. Osolte a opepřete.

4 Krémovou polévku dochuťte kapkou citronové šťávy a tyčovým mixérem rozmixujte. Podávejte ozdobené smaženým květákem a pažitkou.

Dobrou chuť!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat