Prostreno.cz

Port Tonic jako daytime drink

Jestli hledáte nějaký malinký drink, něco lehkého, po čem se hned neopijete, ale jen tak lehce pošimrá vaši chuť a příjemně uvolní, našli jsme ho za vás. Jmenuje se Port Tonic.

Pokud milujete gin s tonikem jako většina z nás, zamilujete si i Port Tonic. Protože upřímně – gin s tonikem si asi těžko dáte po dobrém obědě, pokud vaše pracovní doba nekončí právě tím obědem. Vlastně se asi nenajde příliš mnoho příležitostí, kdy k obědu, během pracovní doby, pijete alkohol. Ale když už, tak asi nesáhnete po něčem, co by vás odrovnalo příliš rychle.

Možná byste raději zvolili jeden ze současných hitů – ABV-drinků, tedy takových nápojů, které mají nízký obsah alkoholu. A přesně takový je Port Tonic, který vás rozzáří svojí lahodnou chutí.

Port Tonic

Ingredience

5 cl bílého portského vína

10–15 cl toniku

Led

Postup

Sklenici naplňte kostkami ledu a smíchejte portské víno s tonikem v poměru 2 : 1. Důležité je, abyste zvolili suchý tonik. Pokud budete chtít, můžete ochutit ještě plátkem citronu, pomeranče nebo grepu. Ale i lesní plody, máta, bazalka nebo snítka rozmarýnu dodá drinku zajímavou příchuť. Vynikající je ale i jen tak čistý bez příchutě.

Bílý, nebo růžový?

Drink se báječně hodí na uvolnění během pracovního oběda, ale i na začátek vánoční párty. Nejen že vás příjemně osvěží po dlouhém dni, ale díky svému nízkému obsahu alkoholu vám nevleze přímo do hlavy. Jediná otázka, kterou si teď možná kladete je, jestli je lepší použít bílé nebo červené portské víno. Odpověď je naprosto jasná – rozhodněte se podle vlastní chuti!

Zdroj: názory autora,https://cooking.nytimes.com/recipes/1017413-white-port-and-tonic, https://www.thekitchn.com/winter-apritif-recipe-port-and-134336





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat