Nádherná švédská lehkost, která se odráží i v typicky venkovské kuchyni. Náš recept na švédskou letní polévku s lososem, bramborami a čerstvým pórkem vás zasytí a dopřeje kus severské lehkosti – zvláště pokud si ji vychutnáváte venku.
V teplých letních dnech má málokdo chuť na těžké a pikantní polévky. Místo toho je mnohem přijatelnější lehké a čerstvé jídlo. Milovníci polévek si ale přijdou s tímto receptem na rychlou švédskou letní polévku na své i v teplém období.
Švédská letní polévka
Ingredience na 4 porce
4 velké brambory
250 g filé z lososa
150 ml smetany
2 tyčinky pórku
1 litr zeleninového vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce nasekaného kopru
Příprava
1 Brambory omyjte, osušte a oloupejte. Poté je nakrájejte na kostky. Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka.
2 Do kastrůlku dejte máslo, přidejte kolečka pórku a kostky brambor. Vše krátce orestujte.
3 Nakonec zalijte zeleninovým vývarem a nechte asi 15 minut vařit. Zatímco se polévka vaří, nakrájejte lososa na kousky velikosti sousta.
4 Pomocí ponorného mixéru brambory a pórek v polévce lehce rozmixujte a přidejte lososa nakrájeného na kostky.
5 Opět přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut. Nakonec dochuťte čerstvým koprem a smetanou.
Vrcholem polévky – kromě lahodné chuti – je i to, že si ji můžete uvařit předem. Pokud například čekáte hosty, uvařte pár porcí navíc. Polévku můžete podávat teplou, ale výtečná je i studená. A když k ní na zakousnutí přidáte trochu čerstvého chleba, máte rázem vynikající letní oběd, po kterém se zaručeně jen zapráší.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-schnelles-rezept-fuer-schwedische-sommersuppe
Sledujte nás na sociálních sítích: