Prostreno.cz

Sladký a zdravý jablečný koláč s ovesnými vločkami

Chcete vyzkoušet něco nového a svým hostům naservírovat výborný dort, který bude navíc i zdravý? Pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na jablečný koláč s ovesnými vločkami. Je vynikající a ani nemusíte mít špatné svědomí, když si vezmete ještě druhý kousek.

Ruku na srdce – na výborných dortech nám často vadí dvě věci: že na jejich upečení potřebujeme hodně času a že se po nich tloustne. Tak s tím je konec! Dort, který upečete z jablek a ovesných vloček – takže zdravých surovin, je nejen lahodný, ale také velmi rychlý na přípravu. Uvidíte, že vašim hostům zachutná tak, že nikdo neuvěří, že je zdravý a příznivý postavě.  Tímto dortem zkrátka všechny okouzlíte!

Jablečný koláč s ovesnými vločkami

Na dvanáct porcí budete potřebovat

150 gramů ovesných vloček

100 g mouky (hladké)

2 lžičky jedlé sody

3 vejce

150 gramů másla

150 gramů cukru

1 vanilkový lusk

1 balíček vanilkového cukru

4 jablka

1 špetka soli

Příprava

1 Nejprve nakrájejte máslo na malé kousky. Ty pak pět minut šlehejte s cukrem v mixéru, dokud nevznikne nadýchaný krém.

2 Potom rozřízněte podélně napůl vanilkový lusk a špičkou nože opatrně vyškrábněte dužinu. Postupně ji vmíchejte do máslového krému a po jednom vešlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mouku, prášek do pečiva a ovesné vločky.

3 Oloupejte jablka, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Potom je nakrájejte na malé kousky a opatrně je vmíchejte stěrkou do těsta.

4 Těsto potom nalijte do moukou vysypané a tukem vymazané formy o průměru cca 24–26 cm. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu asi 60 minut při 190 °C.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-apfel-haferflocken-kuchen





Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat