Prostreno.cz

Domácí müsli tyčinky bez zbytečného cukru

Také jste jako děti milovali müsli tyčinky s měkkou žvýkací texturou, křupavými kousky oříšků a kousky čokolády? Nalézt v dnešní době skutečně zdravé (a zároveň chutné) müsli tyčinky, které neobsahují tunu konzervantů, umělých přísad a zbytečného cukru je takřka nemožné.

Naštěstí není tak těžké si je doma vyrobit vlastními silami, a připravit sobě či dětem zdravé svačinky na několik dní dopředu.

7 základních ingrediencí na domácí müsli tyčinky

Přírodní arašídové nebo kešu máslo – pomůže vám spojit ingredience dohromady, a navíc dodá bílkoviny, zdravé tuky a neodolatelnou ořechovou příchuť!

Ovesné vločky (ideálně jemné s klíčky) – dodají tyčinkám dokonalou žvýkací texturu. Pro variantu bez lepku použijte bezlepkové ovesné vločky.

Med – spolu s ořechovým máslem pomůže ingredience udržet pohromadě! Navíc dodá nezaměnitelnou medovou příchuť

Vanilkový extrakt – pro sváteční chuť a vůni tyčinek

Mořská sůl – zvýrazní všechny chutě

Dýňová semínka, slunečnicová semínka, drcené arašídy nebo kešu (dle chuti) – dodají zdravé tuky, bílkoviny a křupavou strukturu

Mini čokoládové čočky/pecky (k dostání např. ve zdravé výživě)  – Pokud nemáte mini čokoládové pecky, poslouží místo nich jemně nasekaná hořká čokoláda.

Máte vše přichystáno? Tak jdeme na to!

Domácí müsli tyčinky

Množství ingrediencí

1 hrnek velmi jemného arašídového másla nebo kešu másla

2/3 hrnku medu

1 lžička vanilkového extraktu

1/2 lžičky mořské soli

2½ hrnku ovesných vloček

1/3 hrnku mini čokoládových peciček

3 lžíce semínek nebo drcených oříšků

Postup

1 Čtvercovou pečící formu o rozměrech 8×8 vyložte pečicím papírem.

2 Ve velké míse smíchejte arašídové máslo, med, vanilku a sůl, míchejte, dokud nezískáte hladkou směs.

3 Přidejte ovesné vločky, čokoládové pecičky a semínka (nebo ořechy). Směs se může na první pohled zdát suchá, ale pokračujte v míchání, nebojte, spojí se. Jakmile získáte jednolitou hmotu, vtlačte ji do pečicí formy a vytvořte souvislou vrstvu po celé ploše. Použijte druhý kus pečicího papíru a lžíci, abyste směs vyrovnali a neměli na povrchu hrudky nebo vlnky. Vložte do lednice a nechte chladit alespoň 1 hodinu, aby směs dostatečně vytuhla, poté nakrájejte na tyčinky.

4 Skladujte v lednici, spotřebujte do deseti dnů.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat