Prostreno.cz

Špenátová omeleta jako ideální lehká snídaně

Rychlá vaječná omeleta se špenátem a vydatným celozrnným chlebem je jednou z nejlepších snídaní, pokud se snažíte o hubnutí.

Kombinuje totiž vejce nabitá bílkovinami s celozrnným chlebem plným vlákniny a špenátem bohatým na živiny. Bílkoviny v kombinaci s vlákninou vás zasytí na dlouhou dobu a nabijí vás energií na celé dopoledne.

V receptu není nejspíše nic, co byste dosud neznali. Příprava je opravdu velice snadná a rychlá, tudíž se nestihnete ani podívat na pytlík s koblihami a budete mít hotovo. Snídaně vás navíc zasytí mnohem více než koblihy, koláčky a další sladké pečivo k snídani, které postrádá důležité živiny. Zkuste to a uvidíte sami.

Špenátová omeleta

Ingredience

1 lžička řepkového oleje

1 hrnek baby špenátu

2 velká vejce, lehce rozšlehaná

Špetka soli

Špetka mletého pepře

1 plátek celozrnného chleba, opečený

Postup

1 V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte špenát a za častého míchání jej vařte do zvadnutí (přibližně 1 až 2 minuty). Špenát přesuňte bokem na talíř. Pánev otřete, znovu dejte na sporák na střední teplotu a přilijte lehce rozšlehaná vejce.

2 Zakružte pánví do všech stran, aby se vejce rovnoměrně rozlila po celé ploše pánve, a vytvořila se jednolitá omeleta. Posypejte špenátem z talířku, a opékejte.

3 Počkejte, dokud povrch omelety neztuhne (1 až 2 minuty), poté opatrně otočte a zlehka opečte i z druhé strany. Osolte a opepřete dle chuti.

4 Hotovou omeletu pak přeložte napůl a položte na opečený celozrnný plátek chleba, který by měl být omeletou zcela zakryt.

5 Posypejte dle chuti ještě čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka, bazalka apod.). Případně zlehka posypejte parmezánem.

Pokud nejste typ na „vaječné omelety“ a vždycky se vám trhají, ať děláte, co děláte, připravte si míchaná vejce – postupujte podle receptu, s tou výjimkou, že během opékání vejce sem tam promícháte vařečkou.  

Zdroj: názor autorky





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat