Prostreno.cz

Bleskový recept na šťavnaté čokoládové brownies

Geniální recept, když vás honí mlsná. Jednoduché brownies, ať už čisté nebo polité polevou, jsou rychlé a super vláčné. Uvidíte, že je budete muset péct znovu a znovu – nestihnete se jich totiž nabažit!

I když si hlídáte každou kalorii, občas zkrátka přijdou chvíle, kdy tělo jablkem nebo mrkví neošálíte. Někdy tělo prostě zatouží po něčem čokoládovém – a nejlépe lahodně šťavnatém. 

Bohužel ne vždy to jde dohromady se zdravou výživou, zvlášť když všechny brownies zmizí beze stopy hned, když jsou ještě vlažné z trouby. Naštěstí se to dá vyřešit. Tento recept ale neobsahuje žádný přidaný cukr, mouku ani olej, a to díky tajné ingredienci: banány. Ty dodají brownie dostatečnou sladkost a přitom mají konzistenci podobnou fudge. Takže na značky, připravte se a začněte péct!

Bleskové čokoládové brownies

Ingredience na 1 formu

350 g zralých banánů

120 g arašídového másla

40 g kakaa na pečení

Postup

1 Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Malou formu na pečení (cca 20x20 cm) vyložte pečicím papírem.

3 Banány oloupeme a rozdělíme na kousky. Poté rozmixujeme na pyré v kuchyňském robotu. Přidáme arašídové máslo a kakaový prášek a znovu promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.

4 To nalijeme do pekáče a pečeme 20–25 minut. Pak by měly brownies trochu nakynout (ne moc, v těstíčku není prášek do pečiva). Měly by být stále měkké, ale ne úplně pevné, ale už ne tekuté.

5 Brownies necháme úplně vychladnout a podáváme s moučkovým cukrem nebo polevou, pokud chcete.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-blitzrezept-saftige-drei-zutaten-brownies





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat