Geniální recept, když vás honí mlsná. Jednoduché brownies, ať už čisté nebo polité polevou, jsou rychlé a super vláčné. Uvidíte, že je budete muset péct znovu a znovu – nestihnete se jich totiž nabažit!
I když si hlídáte každou kalorii, občas zkrátka přijdou chvíle, kdy tělo jablkem nebo mrkví neošálíte. Někdy tělo prostě zatouží po něčem čokoládovém – a nejlépe lahodně šťavnatém.
Bohužel ne vždy to jde dohromady se zdravou výživou, zvlášť když všechny brownies zmizí beze stopy hned, když jsou ještě vlažné z trouby. Naštěstí se to dá vyřešit. Tento recept ale neobsahuje žádný přidaný cukr, mouku ani olej, a to díky tajné ingredienci: banány. Ty dodají brownie dostatečnou sladkost a přitom mají konzistenci podobnou fudge. Takže na značky, připravte se a začněte péct!
Bleskové čokoládové brownies
Ingredience na 1 formu
350 g zralých banánů
120 g arašídového másla
40 g kakaa na pečení
Postup
1 Troubu předehřejte na 180 °C.
2 Malou formu na pečení (cca 20x20 cm) vyložte pečicím papírem.
3 Banány oloupeme a rozdělíme na kousky. Poté rozmixujeme na pyré v kuchyňském robotu. Přidáme arašídové máslo a kakaový prášek a znovu promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
4 To nalijeme do pekáče a pečeme 20–25 minut. Pak by měly brownies trochu nakynout (ne moc, v těstíčku není prášek do pečiva). Měly by být stále měkké, ale ne úplně pevné, ale už ne tekuté.
5 Brownies necháme úplně vychladnout a podáváme s moučkovým cukrem nebo polevou, pokud chcete.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-blitzrezept-saftige-drei-zutaten-brownies
Sledujte nás na sociálních sítích: