Prostreno.cz

Recept na pečený salát s kozím sýrem a bramborovo-slaninovým dresinkem

Na jaře toužíme po čerstvých pokrmech, které přinesou na talíř první sluníčko i chuťově. Obzvláště oblíbené jsou saláty, bylinky a zelenina jako chřest nebo brambory. V tomto receptu na pečený salát jsou všechny důmyslně promíchané. A pečený salát? Chutná skvěle!

S prvními teplejšími dny a přibývajícími slunečními paprsky nejen naše duše, ale i náš žaludek touží po změně. Na řadu přicházejí stále častěji zeleninové saláty. Pokud i vy už jste v jarním chuťovém módu, vyzkoušejte následující recept na salát trochu jinak – pečený salát s kozím sýrem a bramborovo-slaninovým dresinkem.

Pečený salát s kozím sýrem a bramborovo-slaninovým dresinkem

Na 2 porce potřebujete

2 malé římské saláty

100 g hlívy ústřičné

150 g zeleného chřestu

100 g rolády s kozím sýrem

100 gramů malých rajčat

50 gramů ředkviček

Bramborový dresink:

50 g brambor

4 plátky slaniny

100 ml zeleninového vývaru

1 lžička obilné hořčice

50 ml mléka (3,5 % tuku)

50 ml slunečnicového oleje

sůl a pepř

Příprava pečeného salátu

1. Na bramborovou zálivku oloupeme brambory, omyjeme, nakrájíme nahrubo na kostičky a dusíme v osolené vodě asi 20 minut. Mezitím na pánvi bez oleje opečeme slaninu dokřupava. Slaninu si dáme stranou na zálivku.

2. Uvařené brambory, tuk ze slaniny, hořčici, mléko, vývar a slunečnicový olej dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme najemno. Dochutíme solí a pepřem.

3. Na salát podélně rozpůlíme srdíčka římského salátu, omyjeme s chřestem, rajčaty a ředkvičkami a scedíme. Salát zbavíme jádřince, z konce chřestu odkrojíme malý kousek a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Houby očistíme a rukama natrháme na proužky.

4. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na nejvyšším stupni smažíme nakrájené kousky hlávkového salátu jednu až dvě minuty. Půlky hlávkového salátu dáme stranou, žampiony s chřestem restujte 3 až 5 minut a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

5. Smažená srdíčka hlávkového salátu znovu rozpůlíme a naložíme na dva talíře se směsí chřestu a hub. Rajčata, ředkvičky a kozí sýr nakrájíme na kousky velikosti sousta a položíme navrch. Nakonec navrch rozložíme slaninu a podáváme přelité bramborovo-slaninovým dresinkem.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-fruehlingsrezept-bratsalat-ziegenkaese-kartoffel-speck-dressing






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat