Prostreno.cz

Snadné a chutné kajenské černé kuře

Stále hledáte nové způsoby, jak připravit kuře? Někdy potřebujete recept na kuře, který je víc než jen obyčejné grilované kuře, ale nevyžaduje spoustu času. A na to je nejlepší recept na černé kuře.

Černé kuře hotové za méně než 30 minut je recept, který zvládnete udělat s přísadami, které máte běžně ve spíži. A nejlepší na tom je, že si pochutná celá rodina.

Co je černé kuře?

Nejprve si vyjasněme základní pojmy. Je černé kuře spálené? Ne! Černé kuře je jen kuře, které bylo obalené kořením a smažené na pánvi. Někteří lidé to možná znají lépe jako kajenské kuře nebo kuře Cajun. Použité koření dodává prsům pěknou tmavou kůrku, která je plná chuti.

Ve skutečnosti je to to, co dělá černé kuře tak speciální. S kořením, jako je česnekový prášek, oregano, uzená paprika a kajenský pepř, získáte kuřecí prsa, která v každém soustu překypují kořením. Jídlu připravenému v kuchyni v troubě nebo na pánvi dodává kouřovou chuť, jako byste ho dělali na grilu – ale bez všech potíží a následného čištění.

Černé kuře je neuvěřitelně univerzální. Můžete ho servírovat mnoha způsoby: nakrájené na salátu, v hamburgerové housce, posypané kozím sýrem nebo s hranolkami ze sladkých brambor. Naplnit jím můžete i celozrnnou pitu se zeleninou a hummusem, natrhat do tacos nebo jen tak s hnědou rýží. Možnosti jsou nekonečné! Ve skutečnosti možná budete chtít zdvojnásobit, ztrojnásobit, nebo dokonce zčtyřnásobit tento recept a používat kuře po celý týden, čímž si ulehčíte vaření během rušných víkendů.

Recept na černé kuře

Ingredience

2 lžíce avokádového oleje

2 kuřecí prsa bez kostí a kůže

1 lžička česnekového prášku

1 lžička cibulového prášku

1 lžička sušeného oregana

½ lžičky tymiánu

½ lžičky uzené papriky

¼ lžičky kajenského pepře

½ lžičky mořské soli

1 lžička černého pepře

Návod na přípravu

1. Rozehřejte avokádový olej ve velké pánvi na středním plameni.

2. Mezitím přidejte koření do malé misky. Dobře promíchejte, dokud se nespojí.

3. Pomocí kleští vložte kuře do rozehřátého oleje. Zakryjte a smažte asi 10 minut na každé straně, dokud vnitřní teplota kuřete nebude 75 stupňů.

4. Každé kuřecí prso potřete kořením.

5. Podávejte se zeleninou nebo čímkoli, co máte rádi! Chutná výborně i s kapkou čerstvé citronové šťávy.

Zdroj: názory autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat