Prostreno.cz

Začněte den s klasickou mexickou snídaní

Vejce jsou základem snídaně z dobrého důvodu. Jsou relativně levná, rychle připravená, plná bílkovin a chutná! Ale připravovat je každý den stejným způsobem může omrzet i toho nejnáruživějšího pojídače vajec. Je čas vdechnout jim nový život pomocí tohoto receptu na huevos rancheros – klasické a oblíbené mexické snídaně. Je to skvělý způsob, jak nastartovat svůj den!

Španělsky huevos rancheros – „rančerská vejce“ – jsou klasické mexické snídaňové jídlo. Ve skutečnosti jsou tak jednoduché, že by je většina mexických kuchařů nepovažovala za hodné receptu. Kukuřičné tortilly jen lehce orestujete, aby se prohřály, uvaříte pár vajec a navrch dáte čerstvou salsu. Hotovo!

My ale přinášíme recept, kde jsou huevos rancheros sytější. Přidáme hovězí maso, červenou cibuli pro extra chuť, zatímco jalapeño dodá právě tolik pikantního šmrncu, aby vás to ráno probudilo.

Protože každý má rád vejce na jiný způsob, připravíte si je, jak chcete, a poté je přidáte do tortilly a ozdobíte oblíbenými tex-mex omáčkami –salsa, avokádo, rajčata, koriandr, pálivá omáčka nebo cokoli, co máte rádi na tacos.

Klíčové ingredience

Vejce

Vejce byla léta hanobena, že zvyšují cholesterol, ale ve skutečnosti špatný cholesterol pomáhají regulovat. Mají také vysoký obsah omega-3-mastných kyselin, který naše tělo potřebuje ke správnému fungování.

Karotenoidy obsažené ve vejcích pomáhají předcházet nemocem a posilují zdraví očí. Jejich vysoký obsah bílkovin z nich také dělá syté jídlo. 

Hovězí maso

Hovězí maso z přírodního chovu je také fantastické pro vaše zdraví. Má více zdravotních výhod než konvenčně chované hovězí maso krmené obilím, včetně více omega-3, vitaminů a antioxidantů. Hovězí maso krmené trávou je plné konjugované kyseliny linolové. Ta může pomáhat proti rakovině, v boji proti srdečním onemocněním a udržovat hladinu cukru v krvi na zdravé úrovni. Navíc je méně pravděpodobné, že by hovězí maso krmené trávou dostávalo hormony a antibiotika.

Avokádo

Avokádo je jedním z nejlepších zdrojů zdravých tuků. Někteří dokonce tvrdí, že je to jídlo s nejvyšší nutriční hodnotou na planetě. 

Papričky

A konečně, k dokončení huevos rancheros musíte mít papriky. Použili jsme červené a zelené jalapeños, ale můžete použít i jiné druhy feferonek. Jalapeños obsahují sloučeninu známou jako kapsaicin. Tato sloučenina je známá díky své schopnosti pomáhat v boji proti rakovině, bolestem hlavy, nachlazení a zároveň pomáhá zhubnout.

Všechny tyto ingredience se spojí a vytvoří dokonale vyváženou snídani. Každá porce poskytuje 502 kalorií, 28 gramů sacharidů, 30 gramů tuku a 30 gramů bílkovin.

Recept na huevos rancheros

Ingredience

1 lžička kokosového oleje

250 g mletého hovězího masa

½ červené cibule, nakrájené na kostičky

2 malé jalapeños

2 polévkové lžíce smetanového sýra

1 lžička oregana

½ lžičky mořské soli

½ lžičky černého pepře

6 velkých vajec, smažených nebo míchaných

Ozdoba

1–2 čerstvá rajčata nakrájená na kostičky

1 avokádo, zbavené pecek a nakrájené na plátky

půl svazku čerstvého koriandru, nasekaného

Návod na přípravu

1. Začněte opékáním mletého hovězího masa na střední pánvi s kokosovým olejem, asi 5–7 minut, za občasného míchání.

2. Dále přidejte cibuli, jalapeňo, smetanový sýr a koření.

3. Vše míchejte, dokud cibule nezesklovatí, poté pánev sundejte z ohně.

4. V troubě zahřejte čtyři velké tortilly.

5. Zatímco se vaše tortilly zahřívají, připravte vejce. V samostatné pánvi si připravte vejce tak, jak je máte nejraději. Míchaná nebo smažená jsou nejčastější způsoby pro tento pokrm.

6. Poté na čtyři talíře položte velkou tortillu. Položte porci vajec a poté zakryjte masovou porcí následovanou čerstvými rajčaty, nakrájeným avokádem a koriandrem.

Zdroj: www.cookieandkate.com/huevos-rancheros-recipe/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat