Prostreno.cz

Recept na dokonalé středomořské kuře

Když je po náročném dni čas připravit si večeři, poslední věc, kterou chcete dělat, je trávit spoustu času v kuchyni. Časově náročná jídla mají v jídelníčku své místo a stojí za to, ale když se potřebujete najíst a chcete něco rychlého, výživného a chutného. A tehdy přichází na řadu středomořský recept na kuře.

Toto jídlo dokonale odráží klasickou středomořskou stravu i tuto oblast obecně, s běžnými ingrediencemi z Itálie, Řecka, a dokonce i Turecka. Protein z libového kuřecího masa doplňuje čerstvá, snadná středomořská omáčka z kuřecího masa, která se dobře hodí k salátu, zelenině nebo dokonce k bezlepkovým těstovinám.

Nejlepší ze všeho je, že je to 30minutové jídlo od začátku do konce.

Jak připravit středomořské kuře

Ingredience

4 kuřecí prsa

6 stroužků česneku

3 lžíce kokosového cukru

2 lžíce ghí

1 lžíce kuřecího vývaru

mořská sůl a černý pepř podle chuti

špetka cibulového prášku

plátky rajčat

kozí sýr

Návod na přípravu

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte plech pečicím papírem.

2. Poté na pánvi orestujte česnek, zalijte vývarem a přidejte ghí. Jakmile se česnek rozvoní, sundejte pánev z ohně a vmíchejte kokosový cukr.

3. Kuřecí prsa ochutíme solí, pepřem a cibulovým práškem. Potom je položte na připravený plech a zalijte směsí česneku a ghí.

4. Kuře na česneku posypeme kozím sýrem a poklademe plátky čerstvých rajčat. Celé pečeme asi 15–18 minut, nebo dokud není kuře propečené a uvnitř již není růžové.

5. Zatímco se kuře dokončuje, připravte si přílohu. Za půl hodiny tak budete mít hotové jídlo připravené k servírování na stůl.

Až budete příště v pokušení objednat si jídlo s sebou, zkuste místo toho tuto středomořskou verzi kuřete!

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat