Krásné a zdravé vlasy vyžadují šetrnou péči i styling

21.09.2017 | Krása a móda

Díváte se každé ráno v zrcadle na své kadeře a říkáte si, jak je možné, že v ničem nepřipomínají tu hřívu, po které tak toužíte? Možná za to nemohou jen geny, které viníme nejčastěji, ale také naše nepříliš šetrná péči, jíž vlasy zahrnujeme. Jak svým loknám neubližovat, ale naopak dlouhodobě prospívat?

Péče versus chyby

Základem je samozřejmě výživa – naše kadeře vyžadují nejen péči zvenčí, ale také zevnitř. Je nutné jim dopřát všechny správné vitaminy a minerály. Ideálně samozřejmě prostřednictvím vyvážené stravy, nicméně pomoci vlasům můžete i některými doplňky stravy přímo určenými pro jejich výživu. Pravidelná péče o vlasy v podobě šetrného mytí a stylingu je rovněž nezbytná. Ovšem spousta z nás se při ní dopouští řady chyb, jež vlasům ubližují. Které jsou ty nejčastější?

Od kořínků ke konečkům


Také styling by měl být k vlasům především šetrný. Třeba takový, který vám zaručí Premium Care Brush&Straight od Rowenty.

Pokud máte delší vlasy, nesmírně je ničíte, pokud je rozčesáváte „odshora dolů“. Malé uzlíky a zacuchání, které v nich jsou, tím totiž jen zhoršíte, navíc vlasy zbytečně natahujete a tím, jak se vám v nich zasekává hřeben, je lámete a vytrháváte. Napříště postupujte přesně naopak – od konečků ke kořínkům.

Pořádné „drbání

Jestliže při mytí šampon do vlasů „zapracováváte“ rychlými, nešetrnými pohyby, které připomínají drbání hlavy, pak vězte, že jim ubližujete. Vlasy jsou totiž nejzranitelnější ve chvíli, kdy jsou mokré. Takže v nich prsty pohybujte pomalu, jemně. Jinak vlasy zpřelámete a vytrháte.

Návody. K čemu?

Ano, i vlasová kosmetika a její používání se řídí pravidly. A ta jsou napsána na obalech produktů. Tak například šampon na mastné vlasy je určen mastným vlasům, suchý šampon by měl být nanášen alespoň z 20centimetrové vzdálenosti, pěnová tužidla by se měla šetrně a hlavně rovnoměrně rozetřít do vlasů, přípravky pro vlnité vlasy jsou pro ženy, které už takové vlasy mají, ne pro ty, co po nich touží, apod. Dodržujte instrukce na obalech.

Ostatně to se týká i používání nejrůznějších fénů, kulem či žehliček na vlasy apod. Jejich výrobci moc dobře vědí, proč tyto produkty vybavují podrobným návodem. Jen správné používání totiž zajistí dokonalý výsledný efekt a především neponičené kadeře.

Styling s péčí díky Rowentě

Patříte mezi ženy, které nemohou vyjít z domu, aniž by své lokny zkrotily žehličkou na vlasy? Pak jistě oceníte nejen výrobek, který vlasy uhladí a narovná, ale také který o vlasy jemně pečuje. Právě takovým je i Premium Care Brush&Straight od Rowenty, který má integrovaný kartáč z přírodních štětin, a navíc umožňuje dokonalé vyžehlení vlasů při mnohem nižší teplotě, než potřebují běžné žehličky – při 170 °C namísto 230 °C. Přesvědčit se o tom mohly i naše testerky. Jak byly spokojené?


Naše testerky byly s žehličkou Premium Care Brush&Straight od Rowenty nadmíru spokojené.

„Tato žehlička od Rowenty mě skutečně překvapila. Krásně padne do ruky a je lehká, takže vás nebolí ruka, když žehlíte vlasy. Je ve chvilce nahřátá, člověk ráno neztrácí čas čekáním. Vyhovuje mi 170 stupňů, vlasy se nepálí a přitom se dají narovnat. Zpočátku to chce trochu cviku, aby člověk zjistil, jak si nenamotat vlasy do štětin, ale po pár použitích už je to v pohodě. Jen se to musí trochu natrénovat. Líbí se mi, že vlasy byly nejenom hladké, ale i jakoby zacelené, díky olejům, které obsahuje žehlička. Na moje vlasy, které už něco zažily je to super pomocník,“ rozplývala se testerka dasadasa79.

Žehlička má krásný desing, oceňuji i zámek a LCD displej s uvedením teploty. Žehlení jedním tahem byl na začátku trošku boj  mám hodně dlouhé vlasy, ale po dalších zkouškách to bylo lepší. U žehličky je skvělé, že se velice rychle zahřívá na zvolenou teplotu a po vypnutí se zase rychle vypne. Teplota 170 stupňů je úžasná a bohatě stačí  nemusí být vyšší. S výsledkem jsem byla spokojená. Jsem moc ráda za žehlicí plátky, které jsou napuštěné olejem  přišlo mi, že jsou vlasy jemnější a zdravější. Kartáček na žehličce je také super doplněk. Za mne mohu žehličku vřele doporučit,“ napsala testerka vondr.v.

Skvělý výsledek jsem zaznamenala i při nižší teplotě než 170 °C, mám barvením poškozené vlasy, takže jsem raději používala nižší teploty. Žehlení jedním tahem nebyl vůbec žádný problém. Oleje v žehličce jsou skvělé, po vyžehlení nebyly ani známky po mých roztřepených konečcích. Navíc teplota krásně zobrazená na displeji a žehlička je dost úzká na to, aby šly vlasy i natočit do vln,“ popsala testerka Avec.

Žehlička Rowenta Premium Care Brush&Straight mě hned nadchla. Rychlé nahřátí, teplotu jsem nastavila na doporučených 170 stupňů. Vlasy byly krásně rovné po jednom tahu, to se mi zatím u žádné z vyzkoušených žehliček nepodařilo. Bála jsem se tahání vlasů kartáčem. Ale nic takového se nestalo. Vlasy jsem měla vyžehlené během 23 minut. Vlasy držely svůj tvar celý den a dnes také. Účes byl hladký a vlasy vypadaly zdravě. Design žehličky vypadá skvěle, jen barvu bych volila jinou než bílou, ale to jen proto, že se mi nelíbí spotřebiče v bílé barvě. Za mě naprostá jednička a doporučuji,“ neskrývala nadšení AnetaGSX-R.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat