Ochraňte svou pleť před mrazy. Dopřejte jí vhodnou péči

24.01.2019 | Krása a móda

Venku teploty pod nulou, uvnitř přetopeno, do toho ostrý studený vítr, sněhové přeháňky... To vše jsou faktory, které naší pleti dvakrát neprospívají. A proto v zimě vyžaduje zvláštní pozornost. Jak o ni pečovat?

Vodu i v zimě? Rozhodně!

Nemyslete si, že když není horko a na naši pleť nedopadají tak často sluneční paprsky, že neztrácí přirozenou vlhkost! I v zimě totiž hrozí naší pokožce dehydratace! A tak mějte po ruce krém, mléko či emulzi, která bude fungovat jako taková první pomoc, kdykoli pocítíte nepříjemné pnutí.

Tip redakce

V zimě je pleť často unavená, bez jasu, více času trávíme v přetopených místnostech, u počítače, méně pijeme a celkově nám schází sluníčko.
Řada DETOX přírodní certifikované kosmetiky NAOBAY rozjasní a dodá energii namáhané a stresované pleti. Obsahuje 20 přírodních účinných látek a 11 organických olejů, které chrání pokožku proti vnějším agresím (smog, prach, UV záření), okysličují, zbavují toxinů a během noci klidní a regenerují.
Více informací na www.krasanamiru.cz

Při pravidelné péči o pleť pak používejte přípravky, které jsou určeny pro intenzivní hydrataci, ale zároveň respektují typ vaší pleti (je jasné, že jiné nároky má na hydrataci a složení péče pokožka se sklonem k vysoušení a jiné mastná pleť).

Důkladně, ale jemně

Také při samotném čištění pleti buďte v zimě opatrní – některé příliš „drsné“ odličovače apod. by jí nemusely dělat dobře. Zapomeňte na přípravky obsahující alkohol nebo jiné dráždivé a vysušující přísady. Co zkusit přes zimu dopřát jí péči v podobě odličovacího oleje? Nemusíte se bát, že by vaše pokožka byla po jeho použití mastná. Bude naopak krásně vyčištěná a vyživená.

Nic se nesmí přehánět

Peeling má v péči o pleť nezastupitelné místo, ovšem spousta žen má tendenci to s ním až přehánět. Jeho nadměrné používání pleť vysušuje, a když se k tomu přidá chladné počasí, na potíže je zaděláno. Dopřávejte ho své pokožce jednou, maximálně dvakrát týdně a používejte pouze velmi jemné a kvalitní peelingové přípravky!

Pozor na koupele

Dlouhý pobyt ve vaně plné horké vody je sice úžasný způsob, jak po celém dnu venku na mraze načerpat do kostí nějaké to teplo, ale pleti zrovna nesvědčí. Dlouhé koupele ji vysušují a zůstává po nich napjatá a nepříjemně podrážděná. Namísto toho si dejte sprchu – ale opět nijak dlouhou ani příliš horkou. Dehydratací pokožce nijak neprospějete.

Mimochodem, ještě z dětství máme zafixováno, že sprcha či koupel rovná se vydrhnout tělo mýdlem. Chyba. Klasické mýdlo pokožku vysušuje a nijak zvláště jí neprospívá. Spíše sáhněte po hydratačních sprchových gelech či krémech nebo čistě přírodních pečujících mýdlech. Pokožku krásně vyživí. A nezapomeňte po sprše pleť ošetřit tělovým mlékem či krémem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat