Klasika, která nestárne: Jak si vybrat správné džíny

20.04.2019 | Krása a móda

Džíny jsou klasika, která nechybí v šatníku snad nikoho z nás. Díky širokému výběru v obchodech ale mnohdy tápeme a nevíme, jaké jsou pro nás ty pravé. Ačkoli většina lidí džínové kalhoty vlastní, jen málokomu jejich volba skutečně sedí. A to je velká škoda.

Co musíte vědět, než si koupíte džíny

V první řadě je třeba se zamyslet nad vaší postavou. U výběru džínových kalhot se zaměřte na barvu, délku, střih a velikost. Veškeré tyto aspekty se odvíjí od typu vaší postavy. Svoji velikost nejspíš znáte, přesto u džínů volte vždy o číslo menší. Džínovina se totiž vytáhne a přizpůsobí. Jak ale vybrat správnou barvu a střih?

Chlapecká postava

Jestliže máte sportovní postavu, štíhlé nohy a úzké boky, nemusí být špatnou volbou džíny světlejších odstínů i výraznějšího zdobení. Skvělou volbou budou kalhoty ve střihu skinny nebo super-skinny, které přiléhají na tělo.

Široké boky a stehna

Pokud máte plnější křivky nebo širší boky a stehna, dejte přednost střihu, který je přes zadek a stehna upnutý a od kolen se mírně rozšiřuje. Pozor ale na klasické „zvonáče“, ty vaší postavě rozhodně lichotit nebudou. Také vybírejte ve spíše tmavších odstínech a vyhněte se vyšisovaným motivům na stehnech.

Krátké nohy

Pokud máte kratší nohy, jednoznačně volte střih s vyšším sedem. Ten opticky nohy prodlouží a zeštíhlí boky. Jste-li štíhlé postavy, barvičky, zdobení a aplikace vybírejte dle libosti. Pokud jste však kypřejších tvarů, dejte prostor jednoduchosti a tmavším odstínům.

Štíhlá postava

Pokud máte štíhlý pas, boky tak akorát a nohy až do nebe, nemusíte se bát jakéhokoli střihu. Štíhlé postavě však dají nejvíce vyniknout úzké džíny zkrácené délky, které odhalují kotníky. Bát se nemusíte ani roztomilých lacláčů, které jsou opět v kurzu.

Zapeklité „W“ a „L“

Džíny se většinou neoznačují standardní číslovkou, která určuje konfekční velikost nebo písmenky, jak jsme zvyklé. Na štítcích džínových kalhot najdete nejčastěji označení „W“, které určuje velikost kalhot v pase a bocích. Za tímto písmenkem hledejte číslovku o velikost menší, než běžně nosíte, takže pokud nosíte velikost 38, na štítku by mělo stát W-36. Jako druhé je zde uvedeno písmeno „L“, které označuje délku nohavice od rozkroku k vnitřní straně kotníku v palcích. Jeden palec je přibližně 2,5 centimetru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat