Kousky oblečení nejčastěji se vracející do módy

Manšestrová bunda, hedvábný šátek nebo džíny s vysokým pasem a širokými nohavicemi. Někdo by možná řekl, že je to velké retro. V podstatě je to pravda, nicméně současná móda je přece celá tak trochu retro!

Že se dnes lidé moc rádi vracejí k hudbě, filmům a knihám z minulého století, to už asi vůbec nikoho nepřekvapí. Ovšem i móda se neustále ohlíží zpátky do starých dobrých časů! Které kousky se opakovaně vrací na výsluní přehlídkových mol, kde se tváří jako žhavé nové trendy?

Mom jeans jsou jako bumerang

Mom jeans je slangový výraz pro dámské džíny s vysokým pasem a širokými nohavicemi, které se u kotníků zužují. Teď si matně vzpomínáte, že něco takového nosily hrdinky kultovního seriálu Beverly Hills 90210? No jistě, že máte pravdu. Obojí bylo v kurzu ve „zlatých devadesátkách“! Mom jeans se však od té doby ocitly na scéně ještě několikrát, i když s četnými úpravami. Ať už ale s nimi nebo bez nich, stále jde o pohodlné kalhoty, ve kterých jde dělat zkrátka všechno. Jsou multifunkční! Stejně jako příslušnice něžného pohlaví.

Manšestrová bunda

Název manšestr je odvozen od anglického města Manchesteru, kde se podle některých historiků vyráběl už koncem 18. století. Populární byl hlavně v 70. letech, kdy se z něj ve velkém tvořilo oblečení pro děti i dospělé. Ačkoli tato tkanina mnohokrát upadla v zapomnění, stále se vrací jako naprostý hit, byť samozřejmě recyklovaný. Nemáte náhodou někde na půdě uschovanou manšestrovou bundu? Určitě se jí nezbavujte, protože v ní ještě můžete udělat stylovou parádu!

Hedvábné šátky 

Šátky z hedvábí byly jakožto oblíbené vlasové ozdoby trendy v 50. letech minulého století. Pak se na ně tak trochu pozapomnělo, ovšem jejich úpadek se kompenzuje dodnes. Jen se do nich už zdaleka nehalí jenom hlava a hříva! Moderní bezbřehá kreativita umožnila, že si z nich ženy uvazují originální topy a sukně. Nebo jimi zdobí kabelky a přetvářejí je na opasky. Kolikrát jsme jen boom šátků zažili? Dá se to vůbec spočítat?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat