Domácí náprava rozdvojených vlasových konečků

Roztřepené vlasy nevypadají zdravě ani příliš atraktivně. Opravdu je ale spasí jenom ostré nůžky? Ty si nechte až jako poslední možnost! Pomoci vám totiž může olejová masáž nebo obyčejný med smíchaný s vodou.

Vlasy jsou již odnepaměti symbolem krásy a přitažlivosti. Co když mají ty vaše ale rozdvojené konečky, takže se obáváte, že jim hrozí radikální sestřih? Léta bojujete o každý centimetr růstu a teď má veškerá snaha přijít vniveč? Tak jistě, že je taková představa přinejmenším stresující! Ale klid, možná se to celé dá vyřešit úplně jinak…

Seznamte se s nepřáteli i účinnými zbraněmi

Proč k roztřepení hřívy vůbec dochází? Příčin existuje celá řada. Počítá se mezi ně časté barvení, agresivní kartáčování, mytí příliš horkou vodou i nadměrné používání fénu či žehličky. Podíl na této neestetické šlamastyce mají i nutriční nedostatky a kosmetické produkty s alkoholem. Pomyslné prsty v ní mohou mít také sluneční paprsky, proto byste při opalování vždy měla chránit nejen pleť, ale i vlasy – třeba pomocí elegantního klobouku. Když už máte jasnější představu o tom, co váš problém způsobilo, můžete si posvítit na jeho řešení. Které prostředky by byl hřích nevyzkoušet?

Kdo maže, ten jede!

Masáž hlavy je příjemná a užitečná, neboť zlepší krevní oběh a uzamkne ve vlasech vlhkost. Asi nejvíce se při ní doporučuje olej kokosový, olivový a mandlový, ovšem využít lze klidně i všechny dohromady. Po masáži ho ještě důkladně rozetřete po celé délce kštice a nechte působit, ideálně přes celou noc. Ráno proveďte obvyklou mycí proceduru, abyste odstranila veškeré zbytky mazlavého pomocníka.

Med – zachránce situace med

Další možnost, jak na roztřepené konce vyzrát, představuje med. Ano, zní to poněkud „lepkavě“, ale věřte, že právě tohle sladidlo dokáže zázraky. Rozmíchejte dvě polévkové lžíce ve čtyřech šálcích vlažné vody, čímž získáte báječný ozdravný kondicionér. Ten unavené a poškozené vlasy zacelí, vyživí a zregeneruje, přičemž jimž dodá lesk a úžasnou poddajnou hebkost. Mimochodem, kdyby vám trocha sladké tekutiny zbyla, klidně si z ní udělejte pleťovou masku, která zpomalí tvorbu vrásek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat