Samoopalováky bezpečně fungují jen při správném používání

S opožděným příchodem léta a více než půlročním zoufalým nedostatkem sluníčka, které bylo navíc umocněno ještě také zavřenými solárií, se naskýtá zcela zásadní dotaz: Co s bílýma nohama, když díky prudkému přechodu z chladu do tepla měníme zateplené kalhoty za kraťasy během pouhých pár dní?

V tomto případě nejspíše mnoho z nás sáhne po samoopalovacích přípravcích, ze kterých však místo radosti z krásného opálení můžeme mít docela dobře i slušný vztek, pokud nedodržíme pár zásad, o které se s vámi nyní podělíme.

1. Samoopalovací přípravek vždy nanášejte na důkladně vyčištěnou a suchou pokožku. Nikdy tedy nenanášejte bezprostředně po sprše, ale počkejte, dokud vaše kůže nebude opravdu suchá.

2. 24 hodin před aplikací se neholte. V opačném případě může vaše kůže citlivě reagovat, případně může dojít k tmavým usazeninám v pórech, které pak obzvláště na nohou vytvoří nevzhledné tečky.

3. Před aplikací použijte peeling, ideálně ještě ve sprše. Celé tělo omyjte lehce abrazivní žínkou, která ještě více umocní efekt peelingu. Na místech s větším výskytem suché, případně zrohovatělé kůže (jako jsou kolena, lokty, případně místa, která máte ošoupaná z nošení riflových kalhot apod.) můžete použít také jemný mycí kartáč, který kůži navíc příjemně prokrví. S kartáčkem však zacházejte velice jemně, abyste kůži nepodráždili. Pouze s jeho pomocí odstraňte zrohovatělou kůži, která by vám jinak po natření samoopalovacím přípravkem vytvořila výrazně tmavá a flekatá místa.

4. Na obzvláště suchá místa naneste malé množství hydratačního krému (bez obsahu oleje), tedy např. na lokty, zápěstí, kolena a kotníky

5. Před nanášením samoopalovacího přípravku důkladně protřepejte lahvičku. Tím zajistíte, že veškeré složky budou rovnoměrně rozmíchány, obzvláště u pěnových přípravků či těch ve spreji.

6. Přípravek nanášejte pomocí rukavic (někteří výrobci mají ve svém portfoliu speciální aplikační rukavice) nebo použijte nitrilové rukavice. Platí obzvláště v případě samoopalovacích přípravků s okamžitým efektem, tedy takových, které barví již při roztírání. Pokud nemáte k dispozici rukavice, ruce bezprostředně po aplikaci důkladně omyjte!

7. Přípravek nanášejte zespoda směrem nahoru, začněte u nohou, postupujte směrem vzhůru přes stehna, břicho až po hrudník. Při natírání krku zepředu zakloňte hlavu, aby se přípravek dostal i do záhybů na kůži pod bradou. Ruce a paže si nechejte až na konec.

8. Ihned po aplikaci se neoblékejte ale nechte přípravek důkladně zaschnout. Volte volnější oblečení, aby se vám nános „neodřel“. V ideálním případě se samoopalovákem natřete předtím, než jdete spát, aby vám nátěr do rána hezky vyzrál.

9. Na obličej používejte speciální typ samoopalovacích přípravků, které jsou vytvořeny tak, aby nezanášely póry a o pleť pečovaly. Rovněž obsah pigmentů bývá mírně odlišný, aby se docílilo rovnoměrného a přirozeného efektu.

10. Pleť dostatečně hydratujte! Pokud jste tedy dosáhly vytouženého odstínu (u některých přípravků je efekt okamžitý u jiných to trvá i tři dny, než docílíte požadovaného výsledku) nezapomeňte se o „opálenou“ pokožku starat, aby nebyla vysušená a nedocházelo k oloupávání opálení. Klasické tělové hydratační mléko bude stačit, případně můžete použít olivový či kokosový olej.

Zdroje: Názor autora.






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat