Dopřejte si špičkovou kosmetickou péči i v pohodlí domova

Potřebuje vaše vizáž pořádný restart? A co vám brání? Udělejte si kosmetický den, jehož součástí bude napařování obličeje, omlazující tělový peeling a výživná maska na nohy!

Zajít si takhle do kosmetického salonu? Možná vám chybí nálada, možná vám v cestě stojí to, že nemáte negativní test na Covid. Buď jak buď, pořád to ještě neznamená, že za jedno odpoledne nemůžete zkrásnět. Jaké procedury zvládnete i doma, a to levou zadní?

Omlazující tělový peeling

Z pohledu dermatologů je pravidelný peeling důležitý pro odstranění odumřelých buněk, které se shlukují na povrchu pokožky, což vede k jejímu vysušování i zhoršené kvalitě. Ano, třeba v lázních a salonech mají tuto kúru v nabídce, ale věřte, že k její realizaci využívají přírodní prostředky, které se nacházejí i ve vašich zásobách. Celotělový peeling si připravíte třeba z olivového oleje a dvojnásobného množství třtinového cukru. Přidat k němu můžete i med, popřípadě pár kapek esenciálního oleje. Po jeho nanesení krouživými pohyby smyjte pozůstatky s vodou. Ten pocit vláčné a sametově hebké pleti bude k nezaplacení!

Osvěžující maska na nohy

I nohy si zaslouží láskyplnou péči, a vůbec teď, když je v odhalených botách ukazujete na odiv. Uděláte jim velkou radost výživnou maskou, která vyřeší problém s popraskanými patami i nedostatkem hydratace. Tohle osvěžení se skládá z ovesných vloček, mořské soli a olivového oleje. Pro promíchání všech přísad si vzniklým mazáním namasírujte chodidla i prsty, poté ho nechte pár minut působit a následně smyjte.

Přítel zvaný pára

Horká pára je efektivní a hlavně levnou metodou na otevření ucpaných pórů, přičemž zajistí i celkovou očistu a vzpruhu pokožky. Do větší nádoby nalijte vroucí vodu a nezapomeňte ani na přídavek esenciálního oleje. Pro tyto účely se náramně hodí například rozmarýn, šalvěj, bergamot, růže, heřmánek nebo jalovec. Přikryjte si hlavu ručníkem a dejte se do napařování, které kůži dopřeje pořádný restart. Zhruba po deseti minutách aplikujte na obličej hydratační krém. Rozdíl uvidíte a ucítíte na první pohled i dotek!

Zdroje: realbuzz.com, vedix.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat