Must have letošního podzimu. Pohodlné a veselé šaty plnoštíhlým sluší

14.09.2021 | Krása a móda

Šaty. Jejich sezona končí! Tedy aspoň se to tak při pohledu z okna jeví. Naštěstí nic není tak horké, jak se zdá. Tenhle nestárnoucí ženský módní kousek se dá nosit za každého počasí, tedy i na podzim. Volnější šaty jsou pohodlné a praktické a sluší všem, kdo mají plus size velikost! Taky přijdete na chuť oblíbenému vrstvení a pohrajete si s novými i starými kousky?

Přehlídková mola již dávno udala trend pro podzim a zimu 2021. Do hledáčků módních návrhářů se dostala hlavně zelená barva a její odstíny. Živá a kyselá hrušková rozzáří každý chmurný den, lahvově zelená zklidní rozbouřené emoce a podzimní splíny, olivově zelená zase skvěle doplní populární hořčicovou, která si taky rozumí s hnědou, béžovou a khaki. Těchto kombinací se rozhodně nemusejí bát ani plnoštíhlé ženy.

Kde se vlastně oblékat?

Ostatně, právě ony si často stěžují, že je běžné obchody s konfekční módou přehlížejí. Přitom jim hřejivé vesty, kardigany a hlavně šaty, zvlášť ty pod označením maxi, tolik sluší! Siluetě plných tvarů zároveň svědčí šaty zavinovací a převážně A střih a midi délka. Ani jedné varianty, pokud patříte k těm, kdo své oblejší křivky hrdě nosí, se s příchodem chladnějších dnů nemusíte vzdát. Stačí jen vědět, kde nakoupit.

Móda pro plnoštíhlé je uzpůsobená postavám žen s nadměrnými velikostmi, a to tak, aby toto elegantní oblečení nepůsobilo příliš objemně. Ať už si tedy chystáte vybrat šaty ještě z letní kolekce, nebo dáte přednost té podzimní či rovnou zimní, se svými stávajícími kousky ze skříně, pro něž zatím nemáte využití, zkombinujete cokoli.

Začínáme. Buďte šik za každých okolností!

Alfou a omegou vrstvení je hlavně barva. Oblečení a doplňky by měly mít jednu až maximálně tři barvy. Základní pravidlo říká, že aby byl výsledek dokonalý, je třeba mít jednobarevné svršky s minimem vzorů, tedy v co nejjednodušším duchu.  Oceňuje se párování různých druhů látek, proto si pod teploučké velbloudí šaty klidně oblečte džíny, na hlavu nasaďte béžový baret a k němu vyberte kabelku ve stejném odstínu. Přes sebe přehoďte lehčí kabátek, ať ráno při odchodu do práce máte úsměv na rtech a tělo v teple.

V případě odlehčených variant šatů, které se hodí na přiléhavé jednobarevné tričko s dlouhým rukávem, vsaďte na punčocháče, jež rozhodně nemusejí být jen klasicky černé. Ty pestrobarevné mohou ladit s mnoha vzory a odstíny šatníku. Nejenže poskytnou pohodlí a komfort, ale zároveň nadělají i parádu.

Jak je to s pruhy, když nejste Twiggy?

Potřebujete-li opticky zeštíhlit, vsaďte na šaty pouzdrové, které se dají unosit do kanceláře i ve volném čase. Pozor si ale dejte u pruhů, které jsou často diskutované. Od velikosti L volte módní kousky, jež mají světlé pruhy širší než ty tmavé. Vyhnete se tak opticky přidaným kilům navíc. Co se týče vyloženě zeštíhlujících barev, k nimž pochopitelně vždy patřila a patří černá, tu doplňte světlým, přírodním odstínem.

V rámci podzimu se jako báječná varianta jeví teplá béžová barva. Šály, šátky a plédy v podobných odstínech sluší každým šatům, i těm ve velikosti XXL. Teď už se jen zbývá připravit na obdivné pohledy okolí. Zvládnete takovou pozornost?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat