Ricinový olej na řasy je třeba aplikovat správně

Dlouhé a husté řasy do jednoho měsíce? Budiž se stane! Nanášejte na ně ricinový olej. Jak často a s čím?

Ricinový olej je zvláštním typem triglyceridové mastné kyseliny, přičemž téměř 90 procent jeho obsahu tvoří kyselina ricinolejová, což je nenasycená omega-9 mastná kyselina. Ricinový olej se tradičně používá jako prostředek k léčbě různých kožních onemocnění, působí jako protizánětlivé a antimikrobiální činidlo, lymfatický stimulant a pomocník zmírňující zácpu. O ricinovém oleji se také ví, že podporuje zdraví a kondici vlasů a řas.

Uvedený přírodní zázrak je totiž bohatý na některé základní živiny, jako je vitamin E, minerály a proteiny, které jsou prokazatelně životně důležitou složkou růstu kštice i „očních vějířů“. Obojímu dodává lesk a texturu. A jak ho na řasy aplikovat?

Recyklujte starou řasenku

Pro masáž řas ricinovým olejem je třeba nejprve dobře omýt obličej (vlažnou vodou) a poté pomocí čistého kartáčku (může být i zubní) olej nanést dlouhými tahy na vnitřní vrstvu řas. (Použít můžete i kartáček z průzračného gelu na řasy a obočí, nebo ten z vyschlé řasenky.) Nechte působit přes noc a druhý den ráno opláchněte vodou. Proces opakujte dvakrát týdně.

Vytuňte původní recept

Jestli budete chtít výsledky urychlit, připravte si směs smícháním jedné polévkové lžíce ricinového oleje a stejného množství rostlinného glycerinu, který se v kosmetických prostředcích používá jako zvlhčující prostředek. K tomu všemu přidejte dvě kapky vaječného bílku.

Nejprve obličej odličte a omyjte ho čistou vodou, před spaním získanou směs aplikujte na řasy – stejným způsobem, jak je uvedeno výše. Nechte působit přes celou noc a ráno opláchněte čistou vodou. Tento postup opakujte třikrát týdně, do měsíce vám začnou růst dlouhé a husté řasy. Ricinový olej a vaječný bílek pomáhají posilovat vlasové folikuly, zatímco glycerin působí jako přírodní zvlhčovač, jež řasám poskytuje správnou výživu a texturu.

Kam se vydat na nákupy?

Ricinový olej najdete v drogeriích, obchodech s přírodními potravinami a obchodech specializovaných na doplňky stravy. Odborníci doporučují kupovat ten kvalitní a organický. Vždy kontrolujte štítek na obalu. K oleji mohou být přidány nežádoucí složky, které mu dodávají vůni. Jenže ty v tom horším případě způsobí podráždění pokožky.

Zdroje: slamxhype.com, oneagorahealth.com, verywellhealth.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat