Ricinový olej na řasy je třeba aplikovat správně

Dlouhé a husté řasy do jednoho měsíce? Budiž se stane! Nanášejte na ně ricinový olej. Jak často a s čím?

Ricinový olej je zvláštním typem triglyceridové mastné kyseliny, přičemž téměř 90 procent jeho obsahu tvoří kyselina ricinolejová, což je nenasycená omega-9 mastná kyselina. Ricinový olej se tradičně používá jako prostředek k léčbě různých kožních onemocnění, působí jako protizánětlivé a antimikrobiální činidlo, lymfatický stimulant a pomocník zmírňující zácpu. O ricinovém oleji se také ví, že podporuje zdraví a kondici vlasů a řas.

Uvedený přírodní zázrak je totiž bohatý na některé základní živiny, jako je vitamin E, minerály a proteiny, které jsou prokazatelně životně důležitou složkou růstu kštice i „očních vějířů“. Obojímu dodává lesk a texturu. A jak ho na řasy aplikovat?

Recyklujte starou řasenku

Pro masáž řas ricinovým olejem je třeba nejprve dobře omýt obličej (vlažnou vodou) a poté pomocí čistého kartáčku (může být i zubní) olej nanést dlouhými tahy na vnitřní vrstvu řas. (Použít můžete i kartáček z průzračného gelu na řasy a obočí, nebo ten z vyschlé řasenky.) Nechte působit přes noc a druhý den ráno opláchněte vodou. Proces opakujte dvakrát týdně.

Vytuňte původní recept

Jestli budete chtít výsledky urychlit, připravte si směs smícháním jedné polévkové lžíce ricinového oleje a stejného množství rostlinného glycerinu, který se v kosmetických prostředcích používá jako zvlhčující prostředek. K tomu všemu přidejte dvě kapky vaječného bílku.

Nejprve obličej odličte a omyjte ho čistou vodou, před spaním získanou směs aplikujte na řasy – stejným způsobem, jak je uvedeno výše. Nechte působit přes celou noc a ráno opláchněte čistou vodou. Tento postup opakujte třikrát týdně, do měsíce vám začnou růst dlouhé a husté řasy. Ricinový olej a vaječný bílek pomáhají posilovat vlasové folikuly, zatímco glycerin působí jako přírodní zvlhčovač, jež řasám poskytuje správnou výživu a texturu.

Kam se vydat na nákupy?

Ricinový olej najdete v drogeriích, obchodech s přírodními potravinami a obchodech specializovaných na doplňky stravy. Odborníci doporučují kupovat ten kvalitní a organický. Vždy kontrolujte štítek na obalu. K oleji mohou být přidány nežádoucí složky, které mu dodávají vůni. Jenže ty v tom horším případě způsobí podráždění pokožky.

Zdroje: slamxhype.com, oneagorahealth.com, verywellhealth.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat