S omlazující kosmetikou by se nemělo otálet

Ještě jste si nepořídila krém proti vráskám, protože vám přece „není tolik“? Jak se to vezme. Ve třiceti letech už prý nějaké preventivní manévry nemusejí být nic platné. Tak dožeňte, co se dá!

Omlazující kolagenové sérum. Zvlhčující sprej s obsahem kyseliny hyaluronové. Krém denní i noční ochrany, který nabízí pro změnu bioaktivní peptidy. A co třeba pleťové masky s kyslíkem a vitaminem E? Přecházíte tyto produkty v obchodě bez povšimnutí, protože si říkáte, že na ně máte ještě dost času? Co když je naopak už pozdě?

Na zahálku není prostor

„Asi to nikoho nepotěší, ale stárnutí nabírá na obrátkách už v jednadvaceti letech. Viditelné projevy se samozřejmě objevují o něco později, a to okolo třicátých narozenin,“ nalévá čistého vína indická dermatoložka Priyanka Tyagi. Podle ní je s přípravky, které zabraňují vráskám, vhodné začít v pětadvaceti, což je prý nejvyšší čas. Stíháte to?

Zákony přírody jsou neúprosné

„S každým rokem úroveň hydratace v kožních buňkách značně klesá, což vede k rozvoji jemných vrásek. Kvalitní zvlhčující krém je tedy naprostou nutností. Poskytne vám dobré základy, na kterých se v budoucnu dá stavět,“ vysvětluje výše jmenovaná specialistka. „Kromě kosmetiky zajišťující hydrataci doporučuji investovat i do čisticích prostředků, jež obnovují pH. Na mýdla zásadité povahy raději zapomeňte, protože narušují ochrannou bariéru pokožky,“ varuje tato expertka přes krásu. Ta zároveň upozorňuje na to, že využívaná zkrášlovadla by neměla obsahovat alkohol. Jaká další pravidla dodržovat?

Základem je strava 

Prakticky všechno, co si vložíte do úst, se na vašem vzhledu dříve či později nějak projeví. Tak to nepřehánějte se sacharidy, solí ani umělými sladidly, neboť jde o nepřátele, kteří přispívají k rozpadu kolagenu. Dermatoložka Priyanka Tyagi radí navýšit konzumaci listové zeleniny, jež je nabitá antioxidanty. Podstatný je však i pitný režim, který mimo jiné podporuje vylučování toxinů. K bezchybné vizáži se můžete i prospat – tedy za předpokladu, že v peřinách strávíte těch omílaných osm hodin.

Zdroje: indiatimes.com, pattmd.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat