I holky jezdí na skateboardu: Tipy a rady pro začátečnice

17.01.2022 | Krása a móda

Skateboarding není rozhodně jedním ze sportů, které by byly jen striktně chlapecké. Naopak si můžeme všimnout, že se po ulicích neustále prohání stále větší a větší množství dívek, které na skateboardu umí lépe, než kdejaký chlapec.

Možná i kamarád nebo kamarádka motivovali právě tebe k tomu, abys začala se skateboardingem také. Dnes dostanete několik základních rad, které vám představí především výběr správného skateboardu pro tvoje potřeby.

Jak si vybrat správný skateboard?

Velikost skateboardu je rozhodně jednou z věcí, která ti bude při prvním výběru dělat problémy. Správnou volbou by mohlo být vyzkoušení skateboardu od přátel, aby byla možnost otestovat, jestli je daná velikost ta správná pro účely tvojí vlastní jízdy. Lepší je ale spolehnutí na profesionály, jako mohou být ověřené skateshopy, kde si můžete vybrat skate desku, komplet, ale další vybavení.

Velikost by se měla určovat podle dvou hlavních parametrů. Tím prvním je věková skupina. Tím druhým je poté velikost bot. I v jedné věkové skupině mohou být více či méně vyspělé dívky, a proto je velikost bot určující. Skateboard jako takový je jinak tak navržený, aby unesl jak lehké, tak i těžší jezdce a jezdkyně. 

Na začátku nespěchejte

Dokud řešíme nakupování nového vybavení, tak za zmínku rozhodně budou stát také chrániče. Do začátku se nevyplácí podceňovat základní chrániče na koleno a lokty, a především pak klasická kulatá helma. Dobré je rovněž znát dopravní pravidla při jízdě na skateboardu.

Na začátku jsou totiž běžné časté pády. Ty ale jsou v drtivé většině případů naprosto bezbolestné. A to právě díky chráničům. Na zlepšování tak nikdy nepospíchejte. Dostaňte do krve nejdříve jistou jízdu pomalejší rychlostí. Teprve potom můžete začít zkoušet rychlejší jízdu, brždění a prudší zatáčení. Na triky je rozhodně spousta času a postupem času je začnete postupně zvládat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat