O krok napřed před zacuchanými vlasy po probuzení

Probouzíte se ráno se zplihlými a krepatými vlasy, které připomínají chemlon? Jsou zacuchané a nepoddajné? Ušetřete si nervy i čas a již večer jim dopřejte odpovídající péči a pozornost!

Už tak po ránu nestíháte. Ve chvíli, kdy si uvědomíte, že musíte kartáčovat své zacuchané, zauzlované a rozcuchané kadeře, propadáte beznaději. Nic ale není tak hrozné, jak se zdá. Problém se vzdorovitými vlasy jde poměrně rychle a snadno vyřešit.

Prameny svazujte do volného copu

Než půjdete spát, rozdělte si vlasy na části a svažte si volný cop pomocí hedvábné stužky. To zabrání zacuchání (1).

Vyměňte polštáře

Jedním z klíčových tipů, které zamezí tomu, abyste ráno měli po náladě, je výměna bavlněných povlaků za hedvábné. Bavlna a další materiály způsobují tření a také obírají vlasy o esenciální přírodní oleje, což ve výsledku způsobuje, že jsou prameny suché a náchylné k zacuchání. Hedvábný povlak na polštář nebo hedvábný šátek kolem pokožky hlavy vám během okamžiku zajistí hladce vypadající kadeře (1)!

Soustřeďte se na konečky

Nepoddajné vlasy náchylné k zauzlování ocení, když jim dodáte hydrataci s pomocí vlasových olejů. Stačí je aplikovat na konečky. Olejování kštici dodá potřebnou vlhkost a hebkost, poskytne jí lesk a záři a v neposlední řadě zamezí cuchání (1).

Udržujte optimální pokojovou teplotu

Optimální pokojová teplota zabraňuje vysychání vlasů, jejich dehydrataci a lámání. Pokud jsou prameny suché, drsné a nepružné, mají tendenci se cuchat. Příjemná domácí teplota se přes den pohybuje mezi 19 °C a 23 °C, a to v závislosti na individuálním pocitu. V noci odborníci doporučují rozmezí mezi 16 °C a 18 °C (2).

Kartáčujte

Každý večer si vlasy jemně pročesejte směrem dolů. Nejprve je rozpleťte prsty a poté použijte kartáč. K oddělení zacuchaných pramenů také můžete použít přípravky na rozčesávání. Po umytí na vlasy vždy naneste vhodný bezoplachový kondicionér. Ten v pramenech uzamyká vlhkost a zabraňuje tomu, aby se vlasy zamotávaly (1).

Omezte styling

Tepelné stylingové nástroje, jako jsou kulmy, žehličky nebo fény mohou ovlivnit kvalitu vašich vlasů a jejich chování. Působení jakéhokoli typu tepla na vlasy způsobuje dírky v ochranné vrstvě pramenů a poškozuje kutikuly. Pokud není zbytí, ujistěte, že ideálně dvakrát týdně používáte hydratační vlasovou masku (1).

Zdroje: názory autora, www.healthshots.com, www.wellandgood.com, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7413455/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3229938/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat