Domácí první pomoc pro slabé a lámavé nehty

Při pohledu na vaše oslabené a poškozené nehty propadáte mírné depresi? To chce klid a olivový olej. Pomůže také zelený čaj, který svede dobro nejen v žaludku, ale i na rukou!

Někdo má to štěstí, že jsou jeho nehty pevné, odolné a doslova zářící zdravím (1). Vy to bohužel rozhodně nejste? Ať děláte, co děláte, stále se vám lámou a třepí. Kvůli tomu také nikdy nedorostou do takové délky, s jakou byste se spokojila! A co hůř – pracně vytvořená manikúra vydrží sotva pár hodin, protože ani drahý a kvalitní lak na nich zkrátka „nedrží“. Dá se s tím něco dělat? Ale to víte, že ano! Zkusit můžete třeba tyto záchranné kroky.

Olivový olej 

Olivový olej sklízí jednu pochvalu za druhou. Odborníci zkoumající jeho účinky dosud zjistili třeba to, že působí proti rakovině, omezuje pravděpodobnost chronických chorob a zmírňuje záněty, přičemž tlumí bolesti různého původu. Výhody neposkytuje pouze jeho konzumace, neboť v případě vnějšího využití zpomaluje tvorbu vrásek. Ale „nemocné“ nehty umí napravit také (2)! Rozehřejte malé množství a důkladně je s nimi pomažte. Čím častěji to uděláte, tím efektivnějších a rychlejších výsledků se dočkáte.

Zelený čaj 

Účinným záchranným prostředkem bývá i zelený čaj. Jeho tajemství tkví ve vysokém podílu antioxidantů, které pomáhají předcházet lámavosti nehtů a zároveň je posilují. Tak si ihned uvařte hodně velký šálek! Část můžete vypít a zbylou použijte jako léčivou lázeň pro konečky prstů. Ideální doba namáčení se pohybuje okolo 15 minut (3). Co dalšího může rázně vyřešit váš problém?

Tea tree olej 

Příznivci esenciálních olejů jistě mají tea tree olej ve svém voňavém arzenálu. Pokud jste jedním z nich i vy, neváhejte tohoto spojence použít. Pár kapek smíchejte s vlažnou vodou a získanou směsí si nehty potírejte, ideálně každý den. Složení i vlastnosti tohoto oleje přispívají k léčbě plísňových infekcí, které bývají obvyklou příčinou jejich žalostného stavu (4). Tak na co ještě čekáte?

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16484595/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19079898/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21443487/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22995032/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat