Péče o lesklé a zdravé vlasy

Krásné vlasy jsou věcí vkusu, ale pro většinu lidí to znamená vlasy silné a lesklé. Pokud po nich toužíte i vy, pak do své péče o vlasy zařaďte následující tipy a triky.

Kudrnaté, hladké, krátké nebo dlouhé –⁠ vlasy jsou stejně rozmanité jako lidé, kteří je vlastní. Takže každý druh potřebuje správnou péči, která odpovídá struktuře a délce. Existuje však několik tipů, které můžete rychle a snadno začlenit do své každodenní péče.

Pravidelně odstraňujte roztřepené konce

Třepení vlasů je nepříjemné, protože dlouhodobě ztenčuje vlasy a podporuje jejich lámání. Pro jejich odstranění ale nemusíte vždy chodit ke kadeřníkovi. S trochou praxe to zvládnete sami doma. Oddělte pramen vlasů o tloušťce asi dva až tři centimetry prsty a stočte vlasy. To znamená, že je otáčíte, dokud nevznikne úzký a zkroucený pramen. Roztřepené konce vlasů z takového pramene vyčnívají, takže je snadné je ostrými nůžkami odstranit.

Masky na vlasy

V případě masky se jedná o intenzivní péči, kterou po umytí vmasírujete do celé délky ještě vlhkých vlasů. Maska na vlasy by měla zvlhčovat a dodávat suchým vlasům větší pružnost a lesk. Masky na vlasy můžete aplikovat, když vaše vlasy vypadají suché a matné nebo pravidelně jednou nebo dvakrát týdně.

Arganový olej

Arganový olej má spoustu pozitivních vlastností. Obsahuje mastné kyseliny a antioxidanty, o kterých se říká, že dodávají vlasům svěží lesk. Obsažený tokoferol má také pozitivní vliv na růst vlasů a posiluje vlasové kořínky. Pomáhá také na suchou pokožku hlavy a může zmírnit příznaky, jako je pálení nebo svědění tím, že redukuje lupy. Aplikace je jednoduchá: Před umytím rozetřete olej na pokožku hlavy a vmasírujte. Nechte olej pod ručníkem asi 30 minut. Pak si můžete umýt vlasy. Nebo můžete arganový olej použít na ošetření vlasů. Po umytí ho jednoduše rozprostřete do vlasů, zabalte hlavu ručníkem a nechte působit přes noc. Následující den však musíte vlasy důkladně opláchnout.

Dávkujte teplo

Existuje mnoho elektrických stylingových přístrojů na vlasy, jako jsou žehličky, kulmy, kulaté kartáče a fény. Upravit si vlasy s jejich pomocí je zábava, ale neměli byste je používat příliš často.  Teplo může vlasy poškodit, vysušit je a způsobit jejich lámání. U přístrojů, kde to je možné, nenastavujte teplotu nad 150 až 160 stupňů.

Zabraňte lámání vlasů v noci

Zejména lidé s dlouhými vlasy na vlasech během spánku leží. To může způsobit, že vlasy – a především ty už poškozené –⁠ se zlomí rychleji. Jednoduchý, ale účinný tip proto zní: Splétejte si vlasy před spaním nebo noste na hlavě síťku. Tím budete lámání a třepení vlasů předcházet.

Zdroj: názory autor - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat