Péče o lesklé a zdravé vlasy

Krásné vlasy jsou věcí vkusu, ale pro většinu lidí to znamená vlasy silné a lesklé. Pokud po nich toužíte i vy, pak do své péče o vlasy zařaďte následující tipy a triky.

Kudrnaté, hladké, krátké nebo dlouhé –⁠ vlasy jsou stejně rozmanité jako lidé, kteří je vlastní. Takže každý druh potřebuje správnou péči, která odpovídá struktuře a délce. Existuje však několik tipů, které můžete rychle a snadno začlenit do své každodenní péče.

Pravidelně odstraňujte roztřepené konce

Třepení vlasů je nepříjemné, protože dlouhodobě ztenčuje vlasy a podporuje jejich lámání. Pro jejich odstranění ale nemusíte vždy chodit ke kadeřníkovi. S trochou praxe to zvládnete sami doma. Oddělte pramen vlasů o tloušťce asi dva až tři centimetry prsty a stočte vlasy. To znamená, že je otáčíte, dokud nevznikne úzký a zkroucený pramen. Roztřepené konce vlasů z takového pramene vyčnívají, takže je snadné je ostrými nůžkami odstranit.

Masky na vlasy

V případě masky se jedná o intenzivní péči, kterou po umytí vmasírujete do celé délky ještě vlhkých vlasů. Maska na vlasy by měla zvlhčovat a dodávat suchým vlasům větší pružnost a lesk. Masky na vlasy můžete aplikovat, když vaše vlasy vypadají suché a matné nebo pravidelně jednou nebo dvakrát týdně.

Arganový olej

Arganový olej má spoustu pozitivních vlastností. Obsahuje mastné kyseliny a antioxidanty, o kterých se říká, že dodávají vlasům svěží lesk. Obsažený tokoferol má také pozitivní vliv na růst vlasů a posiluje vlasové kořínky. Pomáhá také na suchou pokožku hlavy a může zmírnit příznaky, jako je pálení nebo svědění tím, že redukuje lupy. Aplikace je jednoduchá: Před umytím rozetřete olej na pokožku hlavy a vmasírujte. Nechte olej pod ručníkem asi 30 minut. Pak si můžete umýt vlasy. Nebo můžete arganový olej použít na ošetření vlasů. Po umytí ho jednoduše rozprostřete do vlasů, zabalte hlavu ručníkem a nechte působit přes noc. Následující den však musíte vlasy důkladně opláchnout.

Dávkujte teplo

Existuje mnoho elektrických stylingových přístrojů na vlasy, jako jsou žehličky, kulmy, kulaté kartáče a fény. Upravit si vlasy s jejich pomocí je zábava, ale neměli byste je používat příliš často.  Teplo může vlasy poškodit, vysušit je a způsobit jejich lámání. U přístrojů, kde to je možné, nenastavujte teplotu nad 150 až 160 stupňů.

Zabraňte lámání vlasů v noci

Zejména lidé s dlouhými vlasy na vlasech během spánku leží. To může způsobit, že vlasy – a především ty už poškozené –⁠ se zlomí rychleji. Jednoduchý, ale účinný tip proto zní: Splétejte si vlasy před spaním nebo noste na hlavě síťku. Tím budete lámání a třepení vlasů předcházet.

Zdroj: názory autor - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat