Oblíbené vůně napříč světem

Američanky chtějí vonět jako rozkvetlá louka s vanilkovým cukrem. Francouzsky milují vůně extravagantní a citrusové. Jaké vůně mají rády ženy v různých koutech země?

Jak se říká – jiný kraj, jiný mrav. A platí to na cokoli si vzpomenete – na národní pokrmy, módní kreace, ale i třeba parfémy. Jak jsou na tom ženy s vůněmi ve světě?

Anglickou růži, prosím!

Britové chtějí vonět jako anglická zahrada: taková, ve které právě hustě pršelo a z aromatických růží kape voda. A vedle růžového keře roste čerstvá máta, která pomáhá zachovat chladnou hlavu. Angličanky jsou rády cool jako Kate. Láska k růžím má mimochodem původ u křižáků – ti kdysi na ostrov přivezli růžovou vodu. A ano – dotek vůně Earl Grey je také vítán.

Sportovní svěžest a exotické ovoce pro Německo

Ovocné čerstvé suroviny v kombinaci s lehkou exotikou, to mají rády německé ženy. Stále častěji se ale obracejí i k ovocným, květinovým vůním, nejlépe s meruňkovou, malinovou nebo jasmínovou složkou. Sladké přísady jako karamel a čokoláda jsou velmi oblíbené u mladších žen.

Francouzská levandule a jasmín v kombinaci s citrusovou svěžestí

Francouzi jsou zhýčkaní dobře vonící vodou, nikde není větší škála parfémů a především niche vůní než ve Francii. To je také důvod, proč si troufají vonět se více než jiné národy: troufají si nosit vůně, které procházejí dveřmi před nimi a rádi experimentují. Co to znamená v ingrediencích? Radostně aromatické květiny z Provence, např. levandule a mimóza v kombinaci s tóny chypru, citronu, zemitého dubového mechu a dřeviny.

Italky a Španělky milují vůně s erotickým dřevem

V jižních oblastech Evropy si ženy a muži rádi dodají teplo na krku citrusovými vůněmi a středomořskými bylinami, často v kombinaci s dřevitými tóny – které dodávají vůni erotiku. Přeloženo do ingrediencí to znamená: rozmarýn, pomeranč a například santalové dřevo.

Temperamentní svěžest pro Brazilky

Ingredience z rodiny citrusových vůní se používají často v horkých zemích, většinou v kombinaci s temperamentními komponenty. Například se špetkou růžového pepře nebo výtažky z orchidejí, květů tiare a vodního hycintu.

Americká vanilka a bílé květy nevinnosti

Od 11. září 2001 je nejoblíbenější vůní v USA a na celém světě vanilka. Sladká vanilková vůně totiž vyvolává u většiny lidí domáckou pohodu - přesně to, co omezily teroristické útoky. Pro velká severoamerická města platí motto – přitáhnout pozornost. Jako vanilka, tuberóza, jasmín – Američanky chtějí vonět jako nevinné bílé okvětní lístky, ale prosím, hodně „nahlas“.

Čerstvě vykoupaná, velmi jemná Japonka

Japoncům se vůně, která je co nejméně nápadná. A může obsahovat místní přísady: zázvor, bambus a špetku hrušky Nashi.

Číňanky s nádechem Francie, švestky a zázvoru

Od té doby, co vzkvétá luxusní trh v Číně, Francouzi klepou rukama. Protože v Šanghaji nebo Hongkongu se francouzské špičkové značky prodávají jako horké pečivo. To platí i pro kolínské vody de la France. Jinak Číňanky mají rády výtažky ze švestkových květů, lotosu a zázvoru.

Zdroj: (1) www.brigitte.de/beauty/parfum/parfuem--globale-duftvorlieben--andere-laender--andere-nasen-10161466.html - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat