Při podpoře mladistvé pokožky je důležitá prevence

Chcete vizuálně stárnout co možná nejpomaleji? Začněte na tom pracovat ještě dnes a nečekejte, až se objeví první jemné linie. A že to bude stát tisíce? Ale kdeže! Prevence může být i cenově dostupná!

Mnoho z nás začne přemýšlet o důslednější péči o pleť až tehdy, když se objeví nějaký problém. K investici do retinolu nás přiměje rýsující se vráska na čele a kvůli pigmentové skvrně na tváři si zase uvědomujeme, k čemu je ten humbuk okolo vitaminu C. Jenže tento přístup dermatologové odsuzují s tím, že místo nápravných řešení bychom se měli soustředit spíše na prevenci. Včera bylo pozdě!

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek

Dobrou zprávou je, že přijetí preventivních opatření nutně nemusí znamenat, že každý měsíc utratíte za kosmetiku několik tisíc. Ostatně, neříká se snad, že v jednoduchosti je krása? I odborníci se přiklánějí k názoru, že i cenově dostupná péče může být účinná, pokud se člověk zaměří na ty správné prostředky. Jaké složky by měly obsahovat?

Antioxidantů není nikdy dost

Antioxidanty bývají nedílnou součástí kterékoli kosmetické rutiny, protože neutralizují volné radikály a snižují záněty, čímž nepřímo zabraňují rozpadu kolagenu. Kromě vitaminu C je velice vyhledávaný i niacinamid neboli vitamin B3, který také chrání pokožku před oxidačním stresem a uklidňuje podráždění. Skvělé renomé má pak i resveratrol, neboť poskytuje obranný štít před bakteriemi, nečistotami a UV zářením. A když už jsme u toho…

Opalovací krém jako celoroční záležitost

Jde-li o rychlejší stárnutí kůže, důvodem číslo jedna bývá právě to ultrafialové záření. Proto se dermatologové shodují v tom, že „obyčejný“ opalovací krém je jednou z nejlepších omlazujících zbraní, kterou za své peníze můžete dostat. Používat byste ho měli celoročně, a to i když je venku zataženo. Co dalšího nepodceňovat?

Mocná síla odličování

Po celý den je vaše pokožka vystavena prachu, smogu a dalším nečistotám. Nemluvě o tom, že má na sobě vrstvu líčidel, kterou je večer nutné odstranit. I make-up totiž pod kůží zachycuje volné radikály, kvůli čemuž se vrásky tvoří o to svižněji. Důkladné odlíčení je tedy mimořádně důležité! Tak si pořiďte to správné náčiní, což je další preventivní krok proti stárnutí.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5172479/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat