Šatník je odrazem naší povahy

Šaty dělají člověka, to už víme. Ale nejen náš outfit dokáže o naší povaze něco vypovědět. Pohled do šatníku je také odrazem našeho psychického stavu. Přečtěte si, co o vás prozradí váš šatník.

Náš styl oblečení samozřejmě ovlivňuje náš vnější dojem – ať už se oblékáme obzvlášť trendy, milujeme základy nebo rádi působíme elegantně, to vše o člověku vypovídá hodně. Ale i pohled do skříně může o někom hodně prozradit.

Extrémně trendy: Nízké sebevědomí

Pokud máte ve skříni vždy ten nejnovější kousek, sledujete každý trend a jste stále aktuální, máte skříň plnou módních kousků. To však prozrazuje něco o vaší povaze: Každý, kdo téměř slepě sleduje každý módní trend, má tendenci toužit po vnějším uznání. Vymezujete se prostřednictvím oblíbených kousků a trendových značek a možná si své skutečné osobnosti nevážíte. Zapracujte trochu na svém sebevědomí a noste jen to, co se vám opravdu líbí.

Nepořádek: Emocionálně vystresovaná

Vaši skříň tvoří velké hromady, cpete a vytahujete oblečení dovnitř a ven, aniž byste investovali čas do správného skládání a třídění? To by mohlo být známkou emočního stresu. Pokud nejste v míru sami se sebou a se svou životní situací, nemáte čas ani nervy udržovat pořádek v banálních věcech, jako je oblečení. Pokud se propadáte do stresu, je to pochopitelné. Zkuste to ale vidět opačně jako terapeutický efekt: Věnujte pár hodin správnému třídění skříně. Poté se také budete cítit „uspořádaněji“.

Špatné nákupy: Emocionální útlak

Máte ve skříni spoustu věcí, které se vám vlastně nelíbí nebo jste je nikdy nenosili? Pokud nakupujete naslepo, můžete nakupování využít jako emocionální odbytiště, abyste se vyhnuli problémům. S příjemným pocitem, když jsme si koupili něco nového, rádi potlačujeme negativní myšlenky. Pokuste se přijít na kloub příčinám špatných nákupů a položte si otázku, co skutečně potřebujete a chcete.

Mnoho stylů: Nerozhodná

Máte ve skříni skoro všechno? Od gotiky přes retro až po holčičí růžovou? To může naznačovat určitou nerozhodnost. Experimentovat je zábava a důležitý vývojový krok, ale ti, kteří se neustále snaží vytvořit si svůj vlastní styl, mohou mít problém najít sebe sama a definovat svou vlastní identitu. Neváhejte a ponořte se hlouběji do toho, kdo jste, kým chcete být a v čem se opravdu cítíte pohodlně – bez očekávání ostatních a hip trendů.

Málo obsahu: Nízké sebevědomí

Chybí vám ve skříni základní věci a oblečení, které tam je, vám slouží navždy? Samozřejmě, že šetřit není špatné. Možná si ale jen neceníte materiálních věcí obecně. Je však důležité si položit otázku: Jste obecně extrémně spořiví a dopřáváte si jen velmi málo? Z psychologického hlediska by to mohlo naznačovat trauma, které způsobilo nízké sebevědomí a myšlení ve stylu „nezasloužím si to“. Dobře si rozmyslete, zda by se to nemohlo týkat i vás.

Zdroj: www.fuersie.de/psychologie/5-dinge-die-ihr-kleiderschrank-ueber-sie-verraet-9405.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat