Šmrncovní nehty při každé příležitosti

Zdravé, pěstěné nehty jsou vizitkou zdraví a krásy. A pro někoho i nedostižným snem. Patří ty vaše spíš k suchým a lámavým? Dodejte jim šmrnc i pevnost s pomocí těchto tipů!

Nejlepší cesta k pevnějším a delším nehtům vede skrz jednoduché životní návyky, které jsou důležitější než kosmetika a drogerie. Máte-li nehty slabé a křehké jako papír, dodržujte níže uvedená, prověřená pravidla (1).

Hydratujte – pravidelně

Zatímco suché a lámavé nehty mohou být důsledkem mnoha faktorů, ve skutečnosti volají po vlhkosti. Při nanášení mléka na ruce věnujte svým nehtům zvláštní pozornost. Aspoň jednou týdně použijte i teplý olivový olej. Ten zahřejte na snesitelnou teplotu, ponořte do něj odlakované a čisté nehty a takto setrvejte, dokud olej nevystydne. Olivový olej pomáhá hydratovat kůžičku kolem nehtů a podporuje jejich vývoj.

(Ne)starejte se o kůžičku

Je běžnou praxí stříhat a zatlačovat kůžičku kolem nehtů, ale ono to vůbec není potřeba. Ve skutečnosti je přirozeným ochranným těsněním nehtu, o nějž pečuje. Proto zasahování do nehtové kůžičky může způsobit mnohem více škody než užitku, a to i když se o ni stará profesionální manikérka. Obecně platí, že pokud se kůžička vysuší nebo poraní, dojde k narušení nehtového lůžka. Z tohoto důvodu ji často potírejte krémem, olejem či olejovou tužkou, která má transparentní texturu gelu vhodnou pro intenzivní výživu.

Vyhněte se kontaktu s vodou

Nepřestávejte mýt nádobí v rukavicích a ty používejte i při domácích pracích. Nadměrný kontakt s vodou může oslabit strukturu nehtů. Jistě si vzpomenete, že mokré vlasy jsou obzvláště zranitelné a náchylné k poškození – a to stejné platí i pro drápky, které voda oslabuje. (Nehet je jako houba, vodu absorbuje 1000krát více než kůže.) To je také důvod, proč je namáčení nehtů před manikúrou nežádoucí.

Nepovažujte své nehty za pomocné nástroje

Odolejte nutkání svými nehty otevírat plechovky s pitím – nepatří mezi pomocné nástroje. V chladnějším počasí noste rukavice a ano, ruce opět hydratujte. Chladný vzduch může způsobit, že nehty budou extra křehké. Extrémní výkyvy teplot a přechod z vyhřátého domova nebo kanceláře do chladného venkovního prostředí opakovaně smršťuje a roztahuje nehtové buňky, což vede k lámání nehtů.

Projděte své pečující produkty

Místo starých smirkových pilníků, jež vytvářejí mikroskopické trhliny v nehtu, zvolte ty skleněné nebo křišťálové. Dále používejte odlakovače bez acetonu a pro čištění nečistot vždy sahejte po kartáčku. 

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7105659/ - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat