Nízké venkovní teploty mohou pokožce i prospět

Trápí vás rozšířené póry nebo nadměrná produkce kožního mazu? Tak hurá ven na procházku! Chladný vzduch vás navíc omladí a ještě díky němu zhubnete.

Venku je zase pořádná zima a vy máte pocit, že vám mrzne celé tělo. Co na to říká pokožka? Ta kupodivu zase tolik neprotestuje! Chladné počasí jí totiž může i prospět. Jak přesně?

Žádné otoky, žádné tmavé kruhy pod očima

Co uděláte ráno jako první, když pro probuzení zjistíte, že máte opuchlé oči, pod kterými se rýsují nevzhledné tmavé kruhy? Běžná praxe velí sáhnout po studeném obkladu. Někdo si na zavřená víčka položí ledovou čajovou lžičku, někdo zase vychlazený sáček použitého čaje. V zásadě jde ale o stejnou první pomoc. Na podobném principu funguje i studený venkovní vzduch. Ten nakopne krevní cirkulaci, přičemž sníží otoky, zkrotí zánět a umaže i ty tmavé kruhy (1).

Bič na rozšířené póry

Chlad může zapůsobit jako zázračný adstringentní prostředek, což znamená, že stáhne rozšířené póry, čímž budou méně viditelné. Dokáže si ale pohrát i s nadměrnou produkcí kožního mazu. Jeho snížené množství omezí rozvoj akné i černých teček (1). A to se přece hodí, že?

Viditelné omlazení

Až zase vyjdete ven a pocítíte na kůži lehké mrazení, berte to jako bezplatnou lázeňskou proceduru zvanou kryoterapie. I ta využívá nízké teploty, které kromě svých příznivých účinků na kožní problémy potlačují i stárnutí a vrásky. Zachovávají totiž elasticitu pleti, napomáhají detoxikaci a stimulují tvorbu kolagenu, zatímco příznivě ovlivňují krevní cévy. Víte, kolik byste za kryoterapii v salonu zaplatila? Tahle je zdarma a k plné dispozici při každé venkovní procházce (1). A počkat – zhubnout se díky ní dá také!

Dietní podpora zdarma

Tato výhoda chladného počasí se pokožky tak docela netýká, ale dozajista vás potěší. Zima zintenzivňuje činnost metabolismu a podporuje přeměnu bílého tuku na ten hnědý, který se spaluje snáze a rychleji. O tom, že napomáhá hubnutí, se ve vědecké sféře ani v nejmenším nepochybuje (2)!

Zdroje: (1) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27924708/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4481171/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat