Kosmetické benefity kávového másla

Je hladké, nadýchané, voňavé a vytváří nesmírně příjemný pocit na pokožce. Kdo ještě nezkusil kávové máslo, jako by nebyl. Proč si ho zamilujete i vy a kdy je ideální čas na jeho aplikaci?


Kávové máslo smíchané s kakaem je nezbytné pro zářivou pleť. Pokožce poskytuje dlouhotrvající vlhkost, redukuje usazeniny tuku pod kůží, protože otevírá krevní cévy a zlepšuje průtok krve. Kyselina chlorogenová a melanoidiny v kávě přispívají k protizánětlivým vlastnostem kávového másla (1), antibakteriální vlastnosti zase pomáhají v boji proti infekcím.

Kupované versus z obchodu

Kakaové máslo tonizuje, zpevňuje a vyrovnává pleť, díky němu je pokožka zářivější a napjatější, zároveň dochází k redukci skvrn po akné, což je nejčastější onemocnění u mužů, žen, a dokonce i dětí. Často se používá v aplikacích pro anticelulitidní ošetření. Ale není to jen pleť, která z tohoto kosmetického zázraku těží! Kávové máslo lze použít i v péči o vlasy. Je hluboce zvlhčující a je užitečné při očistě pokožku hlavy (1). 50 mililitrů v obchodě vyjde zhruba na 200 korun, přičemž domácí výroba je domácí výroba. Přizpůsobte si ho svým potřebám!

Potřebné suroviny

Připravte si 1 lžíci panenského kokosového oleje, 2 lžíce bambuckého másla,1 lžíci vitaminu E (k dostání v lékárnách), 3 lžíce kávového macerátu v mandlovém oleji, 5 kapek esenciálního oleje dle vlastního výběru (volitelná položka) a kelímek.

Macerujte a míchejte

Kávu nasypte do sklenice, zalijte ji olejem a nechte 3 týdny macerovat na teplém a světlém místě (ideálně za oknem). Po uplynutí doby přeceďte přes plátno a uložte do skleničky. Do misky s vyšším okrajem odvažte bambucké máslo a rostlinné oleje. Olejů je vždy v poměru méně než bambuckého másla (na 100 mililitrový kelímek přijde například 60 gramů másla a 40 gramů oleje – ty se mezi sebou mohou kombinovat).

Kdy máslo nanášet?

Na začátek vše dobře rozmačkejte vidličkou, pak už si můžete pomoci tyčovým mixérem nebo elektrickým šlehačem. Obojí vytváří krásně hladkou konzistenci. Že je šlehané máslo hotové, poznáte tak, že celá směs zbělá, je kompaktní a zvětší objem. Na závěr přidejte vitamin E coby antioxidant a esenciální olej. Vše spolu promíchejte, přendejte do kelímku a přiklopte víčkem. Namazat pokožku tělovým máslem můžete kdykoliv je potřeba. Ideální čas je večer po sprše, neboť pleť má v tento čas otevřené póry a máslo se díky tomu lépe vstřebá.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4728630/, názor autora - zbytek článku






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat