Rozdíl mezi očním gelem a očním krémem

Citlivá, tenká a jemná pokožka kolem očí vyžaduje trochu zvláštní pozornosti. Jednoznačně by se měla ošetřovat, ale jak a čím? A poznáte vůbec rozdíl mezi očním krémem a očním gelem?

Pokožka v okolí očí je nejjemnější a nejcitlivější částí tváře, která odráží životní styl i přibývající věk. Pokud nechcete vypadat starší, než ve skutečnosti jste, je nutné o ni pečovat. Na trhu je přitom spousta produktů, které slibují zázraky, nicméně nejprve je důležité pochopit klíčové rozdíly mezi dvěma nejběžnějšími dostupnými produkty: očními gely a očními krémy.

Oční krémy

Oční krém je bohatá emulze, jejímž úkolem je pokožku hloubkově hydratovat. Tyto receptury jsou obvykle hutné a obohacené o olej a další vyživující složky, které vyplňují jemné linky a vrásky a zároveň pomáhají obnovit unaveně vypadající pokožku.

Pro koho jsou vhodné?

Oční krémy jsou skvělé produkty zejména pro suchou pokožku, protože napínají a zklidňují podrážděná místa. Ideální je, když se používají v noci, tedy v čase, pleť pracuje na své obnově a uzdravení. Oční krémy fungují dobře samy o sobě, ale může nějakou dobu trvat, než se usadí v pokožce, když se nosí pod make-upem.

Oční gely

Oční gely bývají oproti očním krémům lehčí, přesto dosahují dobrých výsledků. Obvykle se skládají z nemastných složek, které jsou suspendovány ve vodě, a jsou navrženy tak, aby bojovaly s otoky a stárnutím pokožky.

Pro koho jsou vhodné?

Oční gely jsou zvláště vhodné pro ty, kteří mají mastnou pleť, protože nezatěžují tuto jemnou oblast zbytečnými tuky. Jsou také ideální pro nošení během dne, pod make-up, neboť se v pleti usadí rychleji než krémy a nezanechávají za sebou mastný povrch. Těm, kterým jde hlavně o oči, které vypadají unaveně nebo opuchlé, se oční gel nesmírně hodí.

Když pořád nemáte jasno

Rozhodování o tom, který produkt použít, může být matoucí. Rozhodně se však nevyplácí nákup očního bodyguarda podceňovat, bez ohledu na to, jak moc vás to stresuje. Zvažte svůj věk a mějte na paměti, že pokožka kolem očí stárne asi 10krát rychleji než zbytek obličeje. Oční okolí potřebuje hlavně kolagen, který je klíčem k plné a mladistvě vypadající pleti. Platí tedy, že čím dříve začnete používat přípravek pro péči o oči, tím lépe.

Zdroje: www.artnaturals.com, www.adorebeauty.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat