Esenciální oleje si v klidu přimíchejte do šamponu

Ano, i esenciální oleje pomáhají vlasům! Jakým způsobem a které si přimíchat do šamponů a kondicionérů?

Esenciální oleje obsahují řadu složek, o kterých je známo, že zkrášlují a podporují optimální zdraví vlasů. Poskytují také přírodní řešení pro mnoho běžných vlasových onemocnění a preferují je ti, kdo se chtějí vyhnout potenciálně škodlivým chemikáliím nebo syntetickým látkám v péči o vlasy. Které patří k těm nejoblíbenějším?

Cedrové dřevo

Cedrové dřevo pomáhá přirozeně redukovat lupy a vypadávání vlasů. Je bohaté na seskviterpeny, o nichž se říká, že stimulují prokrvení a působí proti zánětu (1). Tento esenciální olej, destilovaný z vonného cedrového dřeva atlaského (Cedrus atlantica), má posilující povahu a je známý tím, že zklidňuje podrážděnou pokožkou hlavy. Olej z cedrového dřeva pokožku hlavy pročišťuje a zklidňuje, pomáhá uvolnit nebo obnovit její přirozené oleje, a díky tomu jsou vlasy hladší, měkčí a lesklejší. Stačí pár kapek přidat do jednorázové dávky šamponu.

Esenciální olej z mrkvových semen

Esenciální olej z mrkvových semen povzbuzuje a omlazuje mastné nebo poškozené vlasy. Mrkvový olej se získává ze sušených semen Daucus carota, étericky vypadající rostliny s bílými květy, která se často nazývá divokou mrkví. Uvedený pižmový a zemitý esenciální olej má vysoce ochranné účinky, a to díky svým antioxidačním a omlazujícím vlastnostem. I proto je často doporučován osobám se zralou pletí. Hodí se do bezoplachových ošetření, jako jsou vlasové masky, séra nebo kondicionéry. Mezi aktivní složky tohoto oleje pak patří alfa-pinen a karotol. Studie zároveň prokázaly, že „mrkváč“ působí proti bakteriím a kvasinkám (2).

Olej šalvěj muškátová

Esence ze šalvěje muškátové se označuje za vzácný „ženský olej“, který má mnoho terapeutických vlastností podporujících celkovou pohodu a krásu. Tento harmonizující esenciální olej má regenerační a vyrovnávací účinek, minimalizuje tvorbu kožního mazu, zklidňuje podrážděnou pokožku hlavy a jemně stimuluje růst nových vlasů. Ostatně, nerovnováha některých hormonů, jako je estrogen, může vést ke komplikacím v růstu pramenů a jejich řídnutí nebo vypadávání. V tomto směru hodně dělá i masáž pokožky hlavy (3). Nakapejte pár kapek šalvěje do šamponu a dopřejte své „hlavě“ odpovídající péči.

Ylang-ylang

Olej ylang-ylang se destiluje z kudrnatých žlutých květů rostliny Cananga odorata (kananga vonná). Má harmonizační účinek jak v těle, tak i na povrchu pokožky a vlasů. Je zajímavé, že se pro své harmonizující vlastnosti doporučuje jak pro mastnou a aknózní pleť, tak pro pleť s extrémně suchou pokožkou (4).

Zdroje: (1) www.mdpi.com/1420-3049/27/8/2450, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4769755/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4740347/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4534619/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat