Věci, které umí espresso s pletí

Espresso není jen oblíbeným nápojem, ale má také řadu výhod, pokud jde o péči o pleť. Vyzkoušejte, co všechno umí, nebudete litovat!

Caffè espresso (italsky dosl. „káva na vyžádání“) je kávový nápoj původem z Itálie. Běžně se mu říká preso, presso nebo expreso a jeho externí aplikace může mít pozitivní dopad na pokožku a její celkové zdraví (1).

Exfoliace

Jednou z hlavních výhod používání espressa ve vaší rutině péče o pleť bývají jeho exfoliační vlastnosti. Mletá zrna tolik oblíbeného „presíčka“ jsou vynikajícím přírodním exfoliantem, který pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a uvolnit póry. Mletá zrnka espressa se dají smíchat s nosným olejem, jako je třeba ten kokosový nebo mandlový. Směs se pak jemně vmasíruje do pokožky (krouživými pohyby) a následně opláchne vodou. Na závěr je žádoucí aplikovat hydratační krém (2).

Ochrana před růžovkou

Rosacea je kožní onemocnění, které se vyznačuje zarudnutím a pupínky, především na obličeji, a to zejména na tvářích. U některých jedinců ji může vyvolat sluneční záření nebo emoční stres. Naštěstí se předpokládá, že kofein vede k zúžení krevních cév, což růžovku krotí. Použijte 2 polévkové lžíce jemně mleté zrnkové kávy, 1 polévkovou lžíci tvarohu a 1 lžičku medu. Vše umíchejte v tužší hmotu, naneste na pleť a nechte pár minut působit. Praktikujte dvakrát týdně (3).

Protizánětlivé funkce

Espresso je známé svými protizánětlivými vlastnostmi, jež mohou zklidnit podrážděnou pokožku. A to se hodí nejen těm, kdo trpí na ekzémy. Protentokrát uvařené espresso nechte vychladit v lednici a použijte jej jako tonikum nebo obličejovou mlhu. (Lahvička s s rozprašovačem aplikaci usnadní.) (3).

Rozjasňující účinky

Obsah kofeinu v espressu také rozjasňuje mdlou a unaveně vypadající pleť. Je známo, že kofein stahuje krevní cévy, takže redukuje zánět a otoky kolem očí. Aplikujte vychlazené uvařené espresso pod oči pomocí vatového tamponu a těšte se z výsledků (3).

Léčba celulitidy

Bylo také zjištěno, že espresso je účinné při snižování výskytu celulitidy. Kofein v espressu stimuluje průtok krve a krevní oběh, takže se pozitivně podílí na vyhlazení dolíčků na stehnech. Smíchejte mletou kávu, med a olivový olej (gramáž se odvíjí podle toho, kde všude se celulitida objevuje a v jakém rozsahu). Všechny suroviny smíchejte a krouživými pohyby je nanášejte na pokožku. Tu masírujte zhruba 10 minut. Výsledek se při denním používání dostaví asi za tři týdny (3).

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Espresso, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4720453/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5696634/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat