Časté chyby při domácím barvení vlasů

Vaše kadeřnice je na dovolené, nebo ji nestíháte navštívit kvůli pracovnímu vytížení. Pokud se rozhodnete barvit si vlasy doma, nedělejte tyhle časté chyby, které ničí skvělé výsledky!

Zatímco mnoho kadeřníků nedoporučuje barvit si vlasy doma, někdy je to ta nejlepší, nejpohodlnější či nejlevnější možnost. Tedy aspoň za předpokladu, že ctíte nepsaná pravidla. Jakých omylů se i vy můžete dopustit?

Nečtete pokyny

Není barva jako barva. Každý výrobce na obale popisuje, jak dlouho je nutné barvu nechat působit. Také záleží na tom, zda se barvíte opakovaně či poprvé. A vždy je důležité vědět, jak produkt namíchat. Proto instrukce na krabičkách nepodceňujte.

Nemáte dvě zrcadla

At se vám to líbí, nebo ne, potřebujete dvě zrcadla, aby bylo možné barvu správně a rovnoměrně nanést. Pomocí ručního zrcátka si zkontrolujte zadní část hlavy v koupelnovém zrcadle. Tak nepřehlédnete žádné „hluché“ místo.

Spoléháte na jednu lahvičku

Pokud máte dlouhé nebo husté vlasy, vždy si z obchodu odneste o krabičku navíc. Nikdy nevíte, jak porézní budou vaše vlasy, a většina barevných tub je pro krátké či tenké vlasy, tak se podle toho zařiďte.

Nechráníte pokožku

Před barvením si zakryjte ramena starým ručníkem a barvu, která ulpí na čele, uších a krku, co nejrychleji smyjte. Stává se totiž, že agresivní chemie dráždí pokožku a způsobuje její zarudnutí.

Oplachujete horkou vodou

Můžete být v pokušení opláchnout si vlasy horkou vodou, protože se domníváte, že se tak snadněji vyplaví přebytky barvy, šamponu i ochranného balzámu. Horká voda však způsobuje rychlejší vyblednutí barvy.

Druhý den šamponujete

Patříte k těm, kdo si vlasy myjí každý den? Pokud ano, může to být problém. Nejlepší je vyhnout se šamponování vlasů – den nebo dva. To dává pokožce hlavy dostatek času na zklidnění a pramenům zase na uzavření barvy.

Neodpustíte si kulmy a žehličky

I když vám profesionálové mohou po barvení upravovat vlasy horkými nástroji, vy to nedělejte a počkejte několik dní, než použijete žehličku nebo kulmu. Další teplo totiž může způsobit, že čerstvě obarvené vlasy začnou blednout.

Zdroje: www.goodhousekeeping.com/beauty/hair/tips/a24206/hair-dyeing-mistakes/, www.organic-store.name/beauty/1227-6-common-mistakes-you-can-make-when-dyeing-your-hair-at-home.html






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat