Vyrobte si pleťové masky sama

Hotové pleťové masky z drogerie nebo parfumerie jsou často drahé a plné konzervantů, aby déle vydržely. Skvělá přírodní a levná alternativa jsou pleťové masky, které si vyrobíte snadno sama.

Základním pravidlem pro vlastní výrobu pleťových masek je, že masky byste je měla vyrábět vždy čerstvé a pouze z čerstvých surovin. K výrobě pleťových masek se hodí vlastně téměř každé ovoce a zelenina. Nutno podotknout, že pro suchou a zralou pleť jsou vhodné spíše mastné produkty jako banány nebo avokádo, které jsou velmi bohaté.

Pro péči o normální či nezralou pleť jsou ideální rajčata nebo okurky, které mají čisticí a projasňující účinek. Živočišné produkty, jako jsou vejce, tvaroh nebo jogurt, jsou také ideální na výrobu pleťových masek. Opět platí, že čím je produkt bohatší, tím je bohatší pro pokožku. Namíchané masky by se neměly uchovávat v chladničce déle než 24 hodin.

Před aplikací pokožka obličeje očistěte a zbavte zbytků make-upu. Protože pokud jsou póry stále ucpané make-upem, pečující látky nemohou proniknout do pokožky. 

A jak si domácí pleťové masky vyrobit?

Maska proti velkým pórům

Kyselina v citronu zužuje póry a pleť vypadá jemnější a rovnoměrnější. Na masku smíchejte 2 lžíce tvarohu a lžičku citronové šťávy a nechte působit 15 minut. Poté opláchněte teplou vodou.

Maska pro svěží pleť

Papája obsahuje enzym papain, který je skvělým osvěžovačem pleti. 100 g papáji a půlku avokáda rozmixujte najemno a smíchejte se lžičkou medu, lžičkou olivového oleje a žloutkem. Poté naneste na obličej a nechte 15 minut působit. Odstraňte ubrouskem a opláchněte teplou vodou.

Maska pro zářivý vzhled

Dejte sbohem známkám únavy! Protože káva a kofein, který obsahuje, vás probudí nejen zevnitř, ale i zvenčí jako maska. 5 lžiček kávové sedliny, lžičku medu a lžičku olivového oleje dobře promíchejte. Pokud byste chtěli masku jemnější, přidejte více medu. Poté pleťovou masku naneste a nechte působit 30 minut. Dávejte pozor, aby se vám maska ​​nedostala do očí. Pro dodatečný peelingový efekt, masku při odstraňování otírejte teplou vodou. To stimuluje krevní oběh a pokožka bude vypadat ještě více probuzená.

Maska na suchou pleť

Avokádo obsahuje cenné tuky, které jsou také dobré pro pokožku. Lžíci zralého avokáda rozmačkáme lžící a smícháme se lžící jogurtu. Naneste na obličej na dobu 10 minut a poté opláchněte vodou. 

Maska pro hebkou pleť

Jogurt nejen chutná, ale je také skutečným elixírem krásy, stejně jako med. Jednoduše smíchejte pět lžic bílého jogurtu a lžíci med a naneste na obličej. Nechte působit 15–20 minut a poté zbytky odstraňte kosmetickým kapesníčkem. Pokožka bude mnohem jemnější a zářivá.

Maska pro pevnou pleť

Okurky obsahují vitaminy, které mají zpevňující účinek na pokožku. Třetinu okurku nakrájejte na malé kousky a tyčovým mixérem rozmixujte na jemnou kaši. Pak přidejte lžíci tvarohu. Maska by měla působit minimálně 20 minut a poté ji lze smýt.

A ještě dva tipy na závěr

Pro jemné rty naneste na rty med. Nejen, že výborně chutná, ale také oblast úst dokáže zjemnit.

Protože domácí pleťové masky mohou vyvolat alergie, měla byste je před aplikací na obličej otestovat na malé ploše pokožky, třeba na spánku.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat